Canan Karatay tüm ezberleri bozdu! “Sakın böyle tüketmeyin” diyerek uyardı! Yıllarca soğanı kendimize zehir etmişiz

Canan Karatay tüm ezberleri bozdu! “Sakın böyle tüketmeyin” diyerek uyardı! Yıllarca  soğanı kendimize zehir etmişiz

Yaptığı açıklamalarla tüm dikkatleri üzerinde toplayan Canan Karatay'dan altın değerinde tavsiye eder gelmeye devam ediyor. Yıllardır sofralardan eksik olmayan soğanı meğer herkes yanlış tüketiyormuş. Resmen kansere davetiye. İşte soğanın doğru tüketim şekli…

Hemen hemen her yemeğin içerisinde yer alan kuru soğan ve yıllarca herkes tarafından yanlış tüketilmiş. Sağlık açısından son derece faydalı olan bu ürünü meğer herkes sağlıksız bir hale dönüştürüyormuş. Prof. Dr. Canan Karatay’dan tüm ezberleri bozan yeni bombasını patlattı. Doğal bir zehre dönüşüyor diyerek herkesi tek tek uyardı. İşte soğanın doğru tüketim şekli…

SOĞANI KENDİMİZE ZEHİR ETMİŞİZ

Faydası ile dillerden dillere dolanan soğanı nasıl bu kadar zehirli bir hale dönüştürmüşüz diyeceğiniz altın tavsiyeler Prof. Dr. Canan Karatay’dan geldi. Sıklıkla yemeklerde kullanılan soğanın pişirilmesi ile birlikte tüm vitaminini kaybettiğini belirten Canan Karatay, vücuda verdiği ciddi zararları işaret etti.

sogan-fiyat.jpg

Ev hanımlarına uyarak uzman isim, soğanın yağda kavrulmasının çok büyük bir hata olduğunu altını çizdi. Yağ ile buluşan soğanların kanserojen madde ürettiğini ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, en sağlıklı tüketim yönteminin çiğ olduğunu söyledi.

SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?

Düşük kalorili besinler arasında yer alan soğan vitamin, mineral ve lif açısından da oldukça zengindir. Hastalıkların çözümü olarak görülen soğan içerisinde barındırdığı yüksek miktardaki C vitamini ile bağışıklık sisteminde güçlendiriyor. Kolajen üretimini destekleyen soğan hücre yenilenmesi ve demir emilimine de yardımcı olmaktadır.

sogan-kesmek.jpg

Yaz aylarını vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan domates, salatalık, biber ve maydanoz ile yapılan salataların içerisine eklenen soğan hem kilo kontrollü sağlamakta hem de sindirim sistemini güçlendirmektedir. Serbest radikallerle savaş halinde olan soğan moleküllerin verdiği hasarlara karşı da bir koruma kalkanı göreve üstlenmektedir.

B9 ve B6 vitaminleri de dahil olmak üzere B vitamini açısından oldukça zengin olan soğan metabolizmayı düzenlerken alyuvar üretimini de destekler. Vücuttaki inflamasyon ile savaşan soğan kolesterol dengesini de sağlamaktadır. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini minimum dizeye indiren soğan yüksek kan basıncını dengeleyerek tansiyon hastalıklarına karşı da koruma sağlıyor.
soganlar.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR


Sağlığın en büyük yardımcısı olarak görülen soğan vücutta toksinlerin atılmasını sağlarken kanın temizlenmesine de yardımcı olmaktadır. İdrar söktürücü bir etkisi bulunan soğanın kalp güçlendirici etkisi de bulunmaktadır. Kanser Birgül diyabet ve kalp hastalığı gibi sağlık problemlerinin engellenmesini destekleyen bu besin içerisinde barındırdığı 25 farklı çeşit flavonoid ve antioksidan içermektedir. Kırmızı besinlerin kansere karşı koruyucu bir etkisi olduğunu yıllarca vurgulayan uzmanlar kırmızı soğan tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Yapılan araştırmalar kapsamında öğünlerinde soğan ve sarımsak tüketen kişilerin yumurtalık, bağırsak, gırtlak gibi kanser türlerine yakalanma riskinin de daha az görüldüğünü gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN