Canan Karatay’dan aşçıları kızdıracak tüyo! Böyle pişen etler lokum gibi oluyor

Canan Karatay’dan aşçıları kızdıracak tüyo! Böyle pişen etler lokum gibi oluyor

Lezzetli et pişirmenin inceliklerini anlatan Canan Karatay, usta aşçıları da kızdıracak. Kurban bayramında et pişirme telaşı devam ederken kesilen etleri bu şekilde pişirenler Lokum gibi etler elde ediyor. İşte en lezzetli et pişirme yöntemi…

Et pişirmek isteyenlere tüm detayları ince ince anlatan Canan Karatay, etlerin lezzetini içinde tutan aynı zamanda lokum gibi yapan o yöntemi açıkladı. Etin pişirilme yönteminin yanı sıra besin değerini kaybetmemesi de son derece önemlidir. Bu nedenle doğru tekniklerle pişirmek gerekiyor. İşte en lezzetli et pişirme yöntemi…

ET KANSEROJEN DEĞİLDİR

Kırmızı eti doğru bir şekilde pişirerek yavan tattan kurtulmanıza son derece basit olacak. Kırmızı etin faydasından sık sık bahsedilen Canan Karatay, doğru pişirme tekniklerini de açıkladı. Et pişirirken doğallığını kaybetmiş ve bozulmuş trans yağların kansere neden olabileceğini belirten Karatay, kırmızı etin kendisine tek başına kanserojen olmadığını da belirtti. En sağlıklı etin gezen hayvanlarda olduğunu dile getiren Karatay, en doğru pişirme tekniklerini de açıkladı.

Güveçte Et Kavurma Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım) - Yemek.com

ET NASIL PİŞİRİLİR?

Eti ızgara olarak pişirmek isteyenlerin öncelikle harlı daha sonra ağır ateşte pişirmesi gerekiyor. Bu sayede kabuk yapan etin suyu içeride hapsolurken lezzeti de kendinde kalacaktır.

Haşlama yöntemi ile et pişirmek isteyenler ete kaynar su ilave ederek haşladığında etin daha hızlı bir şekilde yumuşadığını görecektir. Etin tuzunu et yumuşamaya başladığında atmanız gerekiyor.

Kebaplarda ve sulu yemeklerde etin biraz yağlı olması durumunda hiç su konulmadan bırakıldığında suyu çekene kadar kısık ateşte pişmesi yeterli olacaktır. Etin pişmemesi durumuna çok az su sıcak su ilavesi yapılabilir.

Kırmızı ete yakışan en güzel baharatlar ise karabiber, tarçın, pul biber olmaktadır.

Canan Karatay önerdi! Ciğeri böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti 10'a katlanıyor - Yemek Tarifleri

KIRMIZI ET ALIRKEN NEYE DİKKAT EDİLİR?

  • Ete dokunduğunuzda eğer parmağınız ıslanmıyorsa bu etin taze olduğunun bir göstergesidir.
  • Bozulan etler morumsu görülürken dışarıdaki Işıklar sizin yanıltmasın. Etin kolay bir şekilde parçalandığını ıslak olduğunu ve dokunulduğunda ele yapıştığını görüyorsanız bu etin taze olmadığını gösterir.
  • Taze etin daha pembe ve kırmızımsı bir rengi vardır.
  • Bozuk etin kokusu da ağır olmaktadır.
  • Kıyma alırken eti mutlaka gözünüzün önünde çektirmeniz gerekmektedir.
  • Ete parmağınızı bastırdığınızda etin üzerinde parmak izi hemen kayboluyorsa tazedir. Parmak izi kalıyorsa et bayattır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN