Canan Karatay’dan ilginç tavsiye! Çayı ne limon ne şekerle tüketin! İçerisine çay kaşığının ucuyla ekleyin

Canan Karatay’dan ilginç tavsiye! Çayı ne limon ne şekerle tüketin! İçerisine çay kaşığının ucuyla ekleyin

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündemde yer alan Canan Karatay, çayı şekersiz içmek isteyenlere ilginç bir öneride bulundu. Sağlıklı beslenme konusunda örnek bir yol izleyen Karatay, ilginç tavsiyeleri ile merak uyandırıyor. İşte çayı şekersiz içmenin o yöntemi…

Farklı konularda sık sık önemli açıklamalarda bulunan Canan Karatay, sağlıklı beslenmenin anahtarı olarak saydığı besinlere birini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde zeytinyağının faydalı olduğunu belirterek içilmesi gerektiğini söyleyen Karatay, bu kez de çayın nasıl daha sağlıklı bir hale getirildiğini açıkladı. İşte çayı şekersiz içmenin o yöntemi…

VÜCUDA DOĞAL FAYDA

Canan Karatay sağlıklı besinler arasında yer alan turpu işaret ederek içerisinde bol miktarda antioksidan, potasyum ve kalsiyum bulunduğunu söyledi. Bu tür besinler ile birlikte kalp hastalığına yakalanma riskinin düştüğünü belirten Karatay, yüksek tansiyon riskinin de en aza indirildiğini aktardı.

turp-tereyagi.jpg

Tansiyon riskinin düşmesi ile birlikte felç geçirme ihtimalinin azaldığını işaret eden Prof. Dr. Canan Karatay, turpa tereyağı sürüp tüketildiğinde etkisinin 2 katına çıktığını söyledi. Kış aylarında kahvaltıda bu tarifi tüketenlerin daha sağlıklı bir süreç yaşayabileceği aktarıldı.

ŞİFANIN DOĞAL KAYNAĞI

Beynimizin yağlar ile birlikte çalıştığını vurgulayan Karatay, hakiki köy tereyağının tüketilmesini tavsiye etti. Kolesterol ve yağlanma gibi nedenler ile fazla tüketimden kaçınılması gerektiğini aktaran Karatay, ABD merkezli bir araştırma Şirketinin yaptığı araştırmayı işaret etti. 15 ülkeye yayılan sonuçlar ile birlikte tereyağının kalp ve damar hastalıkları ile birlikte felç geçirme riskini en aza indirdiği görüldü. Günde bir yemek kaşığı tereyağının Tip 2 diyabet riskini de azalttığı açıklandı.

tereyagi-1.jpg

ÇAYIN İÇERİSİNE EKLEYİN

Yaptığı açıklamalarla sık sık adından söz ettiren Canan Karatay bir programda ise ilginç bir detayı aktardı. Çaya şeker koymadan içmenin püf noktasını açıklayan Karatay, takipçilerine çaya tereyağı koymalarını önerdi.

caya-tereyagi-koymak.jpg

ABD, Avustralya ve İngiltere'de yapılan çalışmalar doğrultusunda 15 Avrupa ülkesinde 44 ila 71 yaşları arasında 636.000 kişinin üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları tereyağı tüketiminin gün içerisinde en ideal ölçüsünün bir yemek kaşığı olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN