Cehennemin kapıları açıldı! Birleşmiş Milletler acil toplandı, bu kez felaket tüm dünyaya geliyor

Cehennemin kapıları açıldı! Birleşmiş Milletler acil toplandı, bu kez felaket tüm dünyaya geliyor

İklim krizi tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Yaşanan sel ve kuraklıklar iklim değişikliğinin zararlarını açık açık gösterirken tüm dünya alarma geçmiş durumda. Birleşmiş Milletler acil toplandı, bu kez felaket tüm dünyaya geliyor. Şuana kadar izlediğimiz şeyler fragmandı asıl felaket şimdi geliyor. BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Guterres, "Cehennemin kapıları açıldı" diyerek korkutucu haberi verdi. Türkiye listenin birinci sırasında. İşte detaylar haberimizde...

Tüm dünyada felaketler peş peşe yaşanmaya devam ediyor. Uzmanlar bu felaketlerinin en büyük nedeninin iklim krizi olduğunu belirtirken Birleşmiş Milletler'den korkutan açıklama geldi. Libya ve Fas'ta yaşanan felaketler sonrası acil toplanan Birleşmiş Milletler Türkiye başta olmak üzere tüm dünya ülkelerini uyardı. BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Guterres, "Cehennemin kapıları açıldı" diyerek korkutucu haberi verdi. Şuana kadar izlediğimiz şeyler fragmandı asıl felaket şimdi geliyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN KORKUTAN UYARI: CEHENNEMİN KAPILARI AÇILDI!

BM 78. Genel Kurulu kapsamında BM İklim Zirvesi düzenlendi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, kritik toplantıda söz alarak önemli açıklamalarda bulundu. Zirvedeki odak noktalarının iklim krizine yönelik çözüm önerileri olduğunu belirten Guterres, "İnsanlık cehennemin kapılarını açtı." ifadesini kullandı.

gfggf-31.jpg

İZLEDİKLERİMİZ FRAGMANDI ASIL FELAKET ŞİMDİ GELİYOR

Guterres, dünyadaki "korkunç sıcakların" etkilerine dikkati çekerek sel nedeniyle çiftçilerin mağduriyet yaşadığını, bunaltıcı sıcakların hastalıklara neden olduğunu ve yangınlar sebebi ile de insanların yer değiştirmek zorunda kaldığını söyledi. Guterres, iklimin değişmemesi halinde sıcaklık artışlarıyla dünyanın "tehlikeli ve istikrarsız" bir durumla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Küresel sıcaklıktaki artışın halen 1,5 dereceyle sınırlandırılabileceğine işaret eden Guterres, "Herkes için hala temiz hava, yeşil işler ve uygun fiyatlı temiz enerji içeren bir dünya inşa edebiliriz." dedi.

gfgf-67.jpg

"ACİLEN ÖNLEM ALINMALI"

Tüm dünyanın ortak sorunu haline gelen iklim krizi nedeniyle gelecekte insanlığı bekleyen birçok felaket olduğu öngörülüyor. Yetkililer, felaketlerin bir kısmı halen önlenebilecek durumdayken dünya ülkelerini önlem almaya davet ediyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde ölçülen rekor sıcaklıklar nedeniyle bu yıl birçok insan hayatını kaybetti. Sıcaklıkların artışının engellenebilmesinin mümkün olduğunu belirten Guterres, yeniden acil eylem çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN