Celal Şengör Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! 'Uzaktan eğitim' kararına sert tepki: "Üniversiteden elini çek..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'Uzaktan eğitim' kararı tepki toplamaya devam ediyor. Profesör Doktor Celal Şengör, 'Uzaktan eğitim' kararına sert bir dille tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen peş peşe iki deprem on bir ili yerle bir ederek 38 bin 44 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Yaşanan felaket birçok sorunu da beraberinde getirirken eğitim konusunda alınan kararlar öğrenciler ve muhalefet kanadından tepkiyle karşılandı. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilerek yurtlara depremzedelerin yerleştirileceğinin duyurulmasıyla birçok öğrenci mağdur oldu sorunlar yeni sorunları doğurdu.

Kafa Dergisi'nin Youtube kanalı olan KAFA TV'de yayınlanan "Celal Şengör ile Deprem Özel" programında gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Profesör Doktor Celal Şengör, uzaktan eğitime ara verilmesini sert sözlerle eleştirdi.

"ÜNİVERSİTEDEN ELİNİ ÇEKMESİ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'üniversiteden elini çek' diye seslenen Şengör şunları söyledi:

"Uzaktan eğitime geçilmesini çok yanlış buluyorum gereksiz. Sadece deprem bölgesinde üniversiteyi tatil et. Uzaktan eğitim yapma tatil et. Bir sömestır yapma 'tatil ettim' de. O dert değil. Ama Türkiye çapında uzaktan eğitime geçmek bir başka gaflet. Uzaktan eğitim olmuyor. Ben kendim yaşadım bunu. Üniversite niye var? Ben niçin üniversite mensubu oldum? Benim ne maaşa ihtiyacım vardı ne başka bir şeye. Evimde oturup bilim yapardım. Fakat orada meslektaşlarımla, arkadaşlarımla ve en önemlisi öğrencilerimle bir araya geliyorum. O öğrenciler arasında akıllı olanlar seni zorluyor. Bu da bizim istediğimiz bir davranış. Öğrenci seni zorlayacak 'burada hata yaptın. Şunu biraz daha detaylı anlat. Sen anlatırken ben anlamıyorum adam gibi anlat' diyecek.

Niye kapatıyorsun ya? Niçin uzaktan eğitime dönüyorsun? Bunun ne mantığı var? Yurtları depremzedelere açıyorsun Ülkede otel mi kalmadı? Devlet misafirhanesi mi kalmadı? Üniversiteden elini çekin. Devletin üniversiteden elini çekmesi lazım.

HİÇBİRİNİ KABUL EDECEĞİNİ ZANNETMİYORUM

Afet Bakanlığı kurulsun da başına kimi koyacaksın o çok önemli? Afetten anlayan bir adamı buranın başıma koymak lazım. Mesela kabul etmez ama ben olsam Mustafa Erdi'yi teklif ederim. Polat Gürkan'ı teklif ederim 'gelin lütfen bunun başına geçin' derim. Koray Aydınoğlu'nu teklif ederim. 'Gelin kardeşim böyle bir bakanlığın başına geçin organize edin' derim. Hiçbirini kabul edeceğini zannetmiyorum ama neyse....

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN