Çelik'ten Beykoz'da yeniden sayım tepkisi: Çifte standart uygulamayın

Çelik'ten Beykoz'da yeniden sayım tepkisi: Çifte standart uygulamayın

Beykoz'da CHP'nin kazandığı seçimlerde AK Parti'nin itirazı İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi ve yeniden sayım kararı alındı. Yeniden sayım kararına tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, diğer ilçelerde reddedilen itirazlara da dikkat çekerek "Arnavutköy, Ümraniye, Fatih, Bahçelievler ve Pendik’te ilçe seçim kurullarında reddedilen itirazlarımızın il seçim kurulunda bozularak yeniden sayım kararı alınmasını bekliyoruz. Aksi takdirde alınan bu karar çifte standarttır" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından itiraz sürecinde tartışmalar sürüyor. Beykoz’da İlçe Seçim Kurulu'nun reddettiği AK Parti'nin itirazını İl Seçim Kurulu bozarak yeniden sayım kararı almasına tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Arnavutköy, Ümraniye, Fatih, Bahçelievler ve Pendik’te ilçe seçim kurullarında reddedilen itirazlarımızın il seçim kurulunda bozularak yeniden sayım kararı alınmasını bekliyoruz. Aksi takdirde alınan bu karar çifte standarttır, siyasi baskının sonucudur ve bu kabul edilemez!" dedi.

Çelik'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Beykoz’da ilçe seçim kurulunun reddettiği rakip siyasi partinin itirazını İl Seçim Kurulu bozarak yeniden sayım kararı aldı.

Arnavutköy, Ümraniye, Fatih, Bahçelievler ve Pendik’te ilçe seçim kurullarında reddedilen itirazlarımızın il seçim kurulunda bozularak yeniden sayım kararı alınmasını bekliyoruz.

Aksi takdirde alınan bu karar çifte standarttır, siyasi baskının sonucudur ve bu kabul edilemez!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN