Cemrenin suya düşmesine gerek kalmadı! Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara Denizi'nden kötü haber geldi: Fokur fokur

Cemrenin suya düşmesine gerek kalmadı! Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara Denizi'nden kötü haber geldi: Fokur fokur

Meteorolojiden denizleri işaret eden kötü haber geldi. Son günlerdeki cemre haberlerinin ardından, suya cemrenin düşmesine gerek kalmadığı paylaşıldı. Ege, Denizi Akdeniz, Karadeniz ve Marmara Denizi fokur fokur kaynıyor. İşte felaketin alameti...

BURAK ÖZTOPRAK

Küreselde yaşanan yüksek sıcaklıklardan Türkiye'de nasibini aldı. Son yılların en sıcak kış mevsimini geçirirken, ülkenin bir kısmına neredeyse hiç kar yağmadı. Korkutucu bu senaryo denizlere bakılınca anlaşıldı. İşte denizlerdeki gizli felaket...

CEMRENİN DÜŞMESİNE GEREK KALMADI

El Nino etkisi Türkiye'de devam ederken, kış mevsiminden eser kalmadı. Kış normallerinde ülkenin dört bir yanı karlarla kaplı olurken, bu kış sıcaklık rekorları kırıldı. Son 53 yılın en sıcak ocak ayı 2024 yılında seçilirken, şubat ayında da benzer senaryolar bekleniyor.

Son günlerde cemre haberleri gündemde yerini alırken, denize cemrenin düşmesine gerek kalmadığı paylaşıldı.

ghcwynjxkaacz5m.png

EL NİNO DENİZLERİ DE VURDU

X hesabı üzerinden hava tahminlerinde bulunan Meteoroloji Bey sayfası, küresel deniz suyu sıcaklıklarına dikkat çekti. Deniz suyu sıcaklığı anomalisine dair son durumu paylaştı. Pasifik Okyanusu orta ve doğu kuşağında yer alan su sıcaklığının normalin üzerinde olduğunu söyledi. Denizlerde El Nino'nun devam ettiğini vurgulayarak, Tropikal ve Doğu Atlantik su yüzeyinin de normalden çok sıcak olduğuna dikkat çekti. Ayrıca sıcaklıkların yüksek olduğu bölgelerden birisi de Kuzey Atlantik oldu.

EGE, AKDENİZ, MARMARA VE KARADENİZ

Türkiye'nin de yer aldığı yüksek deniz sıcaklıklarında Ege Denizi, Akdeniz, Marmara Denizi ve Karadeniz işaret edildi. Su sıcaklıkların ülkemizin dört bir yanında yüksek olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN