Cep telefonları zamlanmadan önce son çıkış! Yeni düzenleme ile fiyatlar 2 katına çıkıyor! Son 1 gün

Cep telefonları zamlanmadan önce son çıkış! Yeni düzenleme ile fiyatlar 2 katına çıkıyor! Son 1 gün

Cep telefonlarında yeni dönem başlıyor. Bu tarihten sonra telefon alan zamlı fiyatlarla karşı karşıya kalacak. Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile birlikte vergisiz fiyatı 3800 TL olan bir cep telefonunun vergilerden sonra fiyatı 10.500 TL'ye yükselecek. İşte yeni düzenleme hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'de yapılan ithalat kapsamında alınan yeni kararlar hayata geçiyor. Akıllı telefonlarda yeni dönem başlıyor. 28 Mart 2023 tarihinden itibaren akıllı telefon alan vatandaşlar zamlı fiyatlarla karşı karşıya kalacak. Akıllı telefonlarda adet başına birim gümrük metinde 150 dolar artış yapılacağı belirtildi. Alınan yeni karar kapsamında 3.800 TL olarak satılan bir telefonun fiyatı en az 2.500 TL zamlanacak. İşte yeni düzenleme hakkındaki tüm detaylar…

TELEFON FİYATLARINA ZAM YAPILACAK

2020 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe alınan akıllı telefon düzenlemesi hakkında yeni bir düzenleme yapıldı. Sözcü'de yer alan haber doğrultusunda yürürlükte bulunan gözetim uygulamasının akıllı telefonlar için yeni bir sürece gireceği belirtildi.

cep-telefonu-kullanimi.jpg

Geçtiğimiz ay içerisinde Resmi Gazete’de yayınlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile birlikte telefonlarda adet başına prim gümrük kıymetinin 200 dolardan 350 dolara yükseltildiği belirtildi. 28 Mart 2023 tarihinde uygulamaya girecek düzenleme ile birlikte telefon fiyatları da değişecek.

GÖZETİM BELGESİ ŞARTI GETİRİLDİ

Birim fiyatı 300 doların altında kalan ürünlerin ithalatı için İthalat Genel Müdürlüğü’nden özel gözetim belgesi alınma şartı getiriliyor. İthalatta gözetim uygulamasının getirilmesinin amacı ise ithalattan kaynaklı vergi kayıplarının önüne geçilmesi olarak belirtildi. Vergi kayıplarının önlenmesi için yürürlüğe getirilen yeni uygulama kapsamında yerli üreticinin korunması da amaçlanıyor.

cep-telefonu-kullanmak-1.jpg

FİYATLARI 2 KATINA ÇIKIYOR

Yeni düzenleme ile birlikte ithal edilen ve vergisiz fiyatı 3800 TL olarak satışa sunulan cep telefonlarının 28 Mart 2023 tarihi itibarıyla en az 2500 TL zamlanacağı duyuruldu. ÖTV, KDV, TRT Bandrol ücreti gibi diğer vergilerin de eklenmesi ile birlikte telefon fiyatlarının en az 10.500 TL'ye yükseleceği duyuruldu.

telefona-bakmak.jpg
Türkiye piyasasına sürülen Akıllı telefonlardan ilk önce %1 Kültür Bakanlığı Payı alınmaktadır. Daha sonra %10 TRT Bandrol ücreti kesiliyor. Tüm bunların yanı sıra rakamlara %50 de ÖTV payı eklenmektedir. Ortaya çıkan rakamların üzerinden %18 KDV alınması durumunda telefon fiyatları da en az iki katına yükseliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN