Cep telefonlarına rekor zam! Zammı duyanların gözleri yerinden fırladı: Tuşlu telefonlara döneceğiz

Cep telefonlarına rekor zam! Zammı duyanların gözleri yerinden fırladı: Tuşlu telefonlara döneceğiz

Akıllı telefon almak artık bu zamdan sonra hayal olacak! İthal telefonların gümrük ücreti 200 dolardan 350 dolara çıkarıldı. Bu en çok telefon alanların cebini yakacak. Yani düşük segmentteki ithal bir telefonun 6 bin 682 TL’den satışa girecek. İşte detaylar...

Üst üste gelen zamla sonrası vatandaş bu kez telefon alırken kara kara düşünecek. Ticaret Bakanlığı ithal telefonların gümrük ücretini 200 dolardan 350 dolara çıkardı, segmenti en düşük telefon 6 bin 682 TL'yi bulacak. Fiyatı duyanlar "Tuşlu telefon dönemine geçiyoruz" yorumları yaptı.

AKILLI TELEFONLARA GÜMRÜK ZAMMI

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, ithal telefonlarla ilgili getirilen gümrük ücreti sonrası çarpıcı açıklamalar da bulundu. Turnacı, 350 dolara çıkarılan gümrük ücretinin telefon fiyatlarına da yansıyacağını belirtti. En düşük ve özellikleri alt seviyede olan bir telefon 6 bin 682 liradan satışa çıkacak.

akillitelefon.jpg

VATANDAŞIN CEBİNİ ZORLAYACAK KARAR

Ticaret bakanlığı tarafından ithal akıllı cep telefonlarının gümrük ücreti 200 dolardan 350 dolara yükseltildi. Kararın nedeni ise yerli üretimi arttırmak. Bu düzenleme yerli üretimin pazar payını artırırken, vatandaşın ise cebini zorlayacak.

telefon.jpeg

YERLİ ÜRETİMİN PAZAR PAYI YÜKSELECEK

Turnacı karar sonrası destekleyici teşvik paketlerinin de yapılması gerektiğini belirtti. Yerli malların pazar payının yüzde 55'lere kadar gerilediğini ifade eden Turnacı, bu kararla beraber yüzde 70 ila 75'lere çıkacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN