Çeşme, Seferihisar, Didim, Urla... Güne depremle uyandılar!

Çeşme, Seferihisar, Didim, Urla... Güne depremle uyandılar!

Kuşadası Körfezi'nde saat 06.24'te 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesi olarak tespit edildi. Paniğe neden olan deprem Çeşme, Seferihisar, Didim, Urla, Foça gibi çevre ilçelerde ve Aydın il genelinde de hissedildi. Bölgede çok sayıda artçı meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 06.24'te Kuşadası Körfezi'nde 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

d2.png

AFAD son depremler için tıklayın

Deprem, İzmir ve Aydın başta olmak üzere Çeşme, Seferihisar, Didim, Urla ve Foça gibi çevre ilçelerde de hissedildi.

Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

'Olumsuz bir ihbar gelmedi'

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kartal Muhcı, deprem nedeniyle bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

d1.png

AFAD olarak depremin meydana gelmesinin ardından hemen kent genelindeki yetkililerle telefonla görüştüklerini dile getiren Muhcı, "Şu ana kadar bize olumsuz bir ihbar gelmedi." diye konuştu.

Depremin merkez üstü Kuşadası Körfezi ve çevresinde de bir hasarın oluşmadığı öğrenildi.

AFAD'dan açıklama

AFAD yaptığı bir diğer açıklamada, "5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." bilgisini paylaştı.

'2 sene öncesini hatırladım'

İzmir'de güvenlik görevlisi olarak çalışan ve gece mesaide olan Mehmet Özişçi, deprem nedeniyle oldukça korktuğunu belirterek, "Kısa ama şiddetli bir sarsıntıydı. Tek tesellimiz kısa sürmesi oldu, hemen kendimizi dışarı attık, 2 sene önceki depremi hatırladım" dedi.

d3.jpg

Parklarda beklediler

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde depremin ardından halk, evlerinden dışarıya çıktı. Bir süre evlerine giremeyen Kuşadalılar, parklarda ve deniz kenarında bekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN