ÇHD’den Türkiye Barolar Birliğine çağrı: Akın Gürlek’i “tebrik etmeyin, muhatap almayın

ÇHD’den Türkiye Barolar Birliğine çağrı: Akın Gürlek’i “tebrik etmeyin, muhatap almayın

Çağdaş Hukukçular Derneği, Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olarak atanmasına ilişkin Türkiye Barolar Birliği’ne çağrıda bulundu. ÇHD, TBB yönetiminin Gürlek’i “hiçbir suretle” tebrik etmemesini, “muhatap almamasını” ve “temsil ve ağırlamalarda yok saymasını” talep ederek bu yönde bir açıklama yapmaya çağırdı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olarak atanmasının ardından Türkiye Barolar Birliği’ne yönelik bir çağrı yayımladı. Açıklamada, TBB yönetiminin Gürlek’i “hiçbir suretle” tebrik etmemesi, “muhatap almaması” ve “temsil ve ağırlamalarda yok sayması” gerektiği ifade edilerek, bu konuda kamuoyuna yönelik bir açıklama yapılması istendi.

“HUKUKLA TEMAS ETMEYEN BİR YOL” İFADESİ

ÇHD açıklamasında, Akın Gürlek’in görev geçmişine atıf yapılarak şu ifadelere yer verildi:
“Sulh Ceza Hakimliğinden Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, Adalet Bakan Yardımcılığından Başsavcılığa ve nihayet Başsavcılıktan Adalet Bakanlığına giden yolda asla hukukla temas etmeyen.”

“SAVUNMAYI SUSTURMAYA ÇALIŞAN” TUTUM İDDİASI

Açıklamada, Gürlek’in görev yaptığı yerlerde “avukatsız bir yargılama hayali ile avukatlara zor kullanan, savunmayı susturmaya çalışan” bir tutum sergilediği öne sürüldü. Metinde ayrıca “komplo soruşturmalar” ve “gizli ve iftiracı tanıklar” ifadeleri de yer aldı.

ÇHD, açıklamasında Avukat Ebru Timtik ve ÇHD Onursal Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın da adını anarak, şu ifadelere yer verdi:

“Üyelerimiz hakkındaki yargılama başta olmak üzere tüm avukat yargılamalarında ve de muhaliflerin yargılamalarında hukuku yok sayarak onlarca yıl cezalar veren.”

TBB’YE TALEPLER MADDELER HALİNDE SIRALANDI

ÇHD, Türkiye Barolar Birliği yönetimine yönelik taleplerini açıklamasında şu ifadelerle dile getirdi:

“Hiçbir suretle bu şahsı tebrik etmemesini, muhatap almamasını, temsil ve ağırlamalarda yok saymasını talep ediyor, bu konuda bir açıklama yapmaya çağırıyoruz.”

ekran-resmi-2026-02-12-15-35-47.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN