CHP ve İYİ Parti listelerini YSK'ya teslim etti

CHP ve İYİ Parti listelerini YSK'ya teslim etti

CHP ve İYİ Parti milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim etti. CHP'den yapılan açıklamada, "Az önce listeleri verdik. Dolasıyla bundan sonra da bazı yerlerde iş birliği yapılabilir mi onun olanaklarına da bakacağız ama şu an itibarıyla biz 11 ilde İYİ Parti ile iş birliği yapıyoruz. Onun dışında görüşmelerin ikinci turunda iş birliği yaptığımız birkaç il daha var. Dolayısıyla 15-16 ilde CHP ile İYİ Parti iş birliği yapıyor diyebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

Seçime sayılı gün kala partiler bugün milletvekili aday listelerini saat 17.00'e kadar YSK'ya teslim edecek. CHP ve İYİ Parti'de de aday listelerinin belli olmasının ardından listeler YSK'ya teslim edildi.

Milletvekili aday listesini YSK’ya teslim eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, YSK binası önünde açıklama yaptı.

Salıcı açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

Listelerimizde ittifak içinde bulunmuş olduğumuz partilere yer verdik. Bunun sayısını şu an açıklamak doğru olmaz ama farklı siyasi partilerden Millet İttifakı'nın ortaklığını göstermek için, daha güçlü olduğumuzu göstermek için beraber giriyoruz seçimlere. İYİ Parti'yle de iş birliği yaptığımız iller var.

Bazı partiler CHP çatısı altında seçime giriyorlar. Ama İYİ Parti gibi kendisi müstakilen giren ittifak çatısı altında giren bir partimiz daha var. Biz onlarla da bazı seçim bölgelerinde iş birliği yapıyoruz. Amacımız parlamentoda çoğunluğu sağlayacak bir yapıyı kurabilmek.

'15-16 İLDE İYİ PARTİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIK'

Az önce listeleri verdik. Dolasıyla bundan sonra da bazı yerlerde iş birliği yapılabilir mi onun olanaklarına da bakacağız ama şu an itibarıyla biz 11 ilde İYİ parti ile iş birliği yapıyoruz. Onun dışında görüşmelerin ikinci turunda iş birliği yaptığımız birkaç il daha var. Dolayısıyla 15-16 ilde CHP ile İYİ Parti iş birliği yapıyor diyebilirsiniz. Hayırlı olsun.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti de, milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. İYİ parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Listelerimizde, genel merkezimizin ve kadın bir genel başkanın ortaya koyduğu ana ilkelerden biri olan kadın kotasına hassasiyetle dikkat edildi. Çok nitelikli ve genç bir liste oluşturuldu. O anlamada da bu listeyle çok büyük bir başarı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN