CHP'den 'deep fake' uyarısı: Kılıçdaroğlu'nun sesini taklit edip PKK ile ilişkilendirecekler!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, katıldığı canlı yayında iktidarın Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili yeni bir deep fake girişiminde bulunacağına dair ihbar aldığını söyledi. Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun sesini taklit ederek PKK terör örgütü ile ilişkilendireceklerini ve bunu yaparken şehit ailelerinin çocuklarının fotoğraflarını son 4 gün içerisinde billbordlarda kullanacaklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Halk TV'de katıldığı canlı yayında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde dikkat çektiği deep fake teknolojisi ile hazırlanabilecek ses kayıtlarına yönelik açıklamalarda bulundu. İktidarın yeni bir deep fake girişiminde bulunacağına dair ihbar aldığını belirten Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun sesinin taklit edilerek PKK terör örgütü ile bir konuşması olduğunu göstereceklerini söyledi.

Özkoç, bunu yaparken şehit ailelerinin çocuklarının resimlerini kullanıp onları istismar edeceklerini belirterek, "Böyle ahlak dışı bir şey yaparsanız gereğini çok ciddi şekilde yaparız!" diye konuştu.

Özkoç'un açıklamaları şu şekilde:

Şimdi de arkadaşlarım gönderiyorlar. Bu önümüzdeki hafta içerisinde aldığımız istihbarat öyledir. Şehit ailelerimizin çocuklarının yer aldığı afişlerin billbordlarda boy göstereceği ve orada Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir ses kaydının PKK terör örgütü ile görüşme ses kaydının sosyal medyada dolaştırılacağına yönelik ihbar aldık. Çok net söylüyorum. Şehit ailelerimizin çocuklarıyla ilgili afişlerde onların resimlerinin olduğu Kılıçdaroğlu'nun sesinin taklit edilerek PKK terör örgütü ile bir konuşması olduğunu gösterip onları istismar ederek billbordlarda afişlerin son 4 gün içerisinde yapıştırılacağına ve bununla ilgili propaganda yapılacağına dair istihbarat bilgileri aldık. Şimdi buradan bir daha onların gözünün içine bakarak bu ekranlardan söylüyorum. Böyle bir şeye tevessül ederseniz, böyle kanunsuz, hukuksuz bir şeye tevessül ederseniz. Böyle alçakça ve şerefsizce bir şeye tevessül ederseniz bunun gereğini çok ciddi bir şekilde yaparız. Ve bunun hesabını her kim olursa olsun hukuk karşısında verir.

KILIÇDAROĞLU UYARMIŞTI

Kılıçdaroğlu, 29 Nisan'daki Kayseri Mitingi'nde “Seçime 10 gün kala pis işler döneceği” iddiasını dile getirmiş 1 Mayıs akşamı ise Twitter hesabından, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a “Cambridge Analytica'lık oynama” uyarısında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, “Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. Son uyarımdır” paylaşımı yaptı.

CHP kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun uyarısının iktidar tarafından seçime 10 gün kala, internet üzerinden sahte video ve görüntüleri ile Kılıçdaroğlu aleyhine bir kampanya başlatacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN