Bu şartları sağlayan hanelere aylık 260 TL elektrik faturası desteği! e-Devlet başvuru sayfası açıldı

Bu şartları sağlayan hanelere aylık 260 TL elektrik faturası desteği! e-Devlet başvuru sayfası açıldı

Sosyal yardım ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere elektrik faturası desteği veriyor. Elektrik tüketim desteğinden yararlanabilmek için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurmak gerekiyor. İşte, elektrik faturası desteği başvuru sayfası...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli veya geliri olmayan vatandaşlara sosyal yardımda bulunarak kişilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyor. Destek ödemeleri sayesinde vatandaşlar bir nebze de olsa daha rahat ay sonunu getirebilecek.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim fatura desteği ödemesi yapacağını açıkladı. Elektrik faturasını ödemekte zorluk çeken ailelere devlet desteği ilaç gibi gelecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın elektrik tüketim desteğinden yaralanabilmek için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru işlemlerinin tamamlayan ihtiyaç sahibi ailelere, onay almaları durumunda kısa bir süre sonra elektrik tüketim desteği alıyor.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında hazırlanan elektrik tüketim desteği tutarı, hanede yaşayan kişi sayısına göre değişiyor.

Elektrik tüketim desteği için hanede yaşayan kişi sayısı baz alınarak ödenecek tutar ise şu şöyle:

* Tek kişilik aileler için 130,09 TL,
* Üç kişilik aileler için 173,46 TL,
* Dört kişilik ailelere 216,46 TL için,
* Beş kişi ve üzeri ailelere de 260,19 TL

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Devletin yaptığı sosyal yardımdan yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenmek için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvuru yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin teyit işlemini tamamlamasını beklemeniz gerekiyor.

Başvurusu onaylanan vatandaşlara ödemeleri, beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT'den yapılıyor. Sosyal yardım parası almaya hak kazanan aileler, banka hesabı beyan etmemeleri halinde PTT şubelerinde kimlik kartlarını ibraz ederek ödemelerini elden nakit alabiliyor.

SOSYAL YARDIM NE KADAR SÜREYLE VERİLİYOR?

Sosyal yardımlar en fazla 12 ay süreyle gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden temmuz ayı gerçekleştirilerek ve destek programı sona erecek.

Bazı sosyal yardım ödemeleri ise bir defaya mahsus yapılıyor. Başvuru yapan vatandaşların ihtiyacına göre sosyal yardımın ne kadar süreyle verileceği belirleniyor.

ELEKTRİK FATURASI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Devletin verdiği sosyal yardım parasından faydalanmak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurun.

Öte yandan yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabilirsiniz. SYDV temsilcilikleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

Sosyal yardım parası başvurusu, değerlendirme süreci sonrası uygun görülmesi halinde aylık olarak hesaplara yatırılıyor.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN NASIL YAPILIR?

* e-Devlet mobil uygulamasına veya herhangi bir tarayıcıdan www.turkiye.gov.tr web sayfasına açarak kullanıcı adınız ve şifreniz ile oturum açın

* e-Devlet'in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti sayfasını açın

* Sağ köşede bulunan YENİ BAŞVURU linkine tıklayın

* Açılan sayfada bulunan sözleşmeyi okuyup onaylayın ve DEVAM tuşuna basın

* Açılan sayfada bulunan T.C. kimlik numarasını ve adres bilgilerinin doğruluğunu kontrol edin, doğru ise DEVAM ET tuşuna basın

* Yeni açılan sayfada yardım parası başvuru formunu inceleyin

* Tüm bilgileri okuyun ve size uygun olanları işaretleyin

* 'Aile Destek Programına Başvurmak İstiyor musunuz?' seçeneği mutlaka EVET olarak işaretleyin

* Sizden IBAN bilgileriniz istenecek, IBAN bilgisini girin ve tüm formu doldurun

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN