Milyonlarca üniversite öğrencisini ilgilendiriyor! KYK'dan burs ve kredi alanlar dikkat: Değişiklik yapıldı

Milyonlarca üniversite öğrencisini ilgilendiriyor! KYK'dan burs ve kredi alanlar dikkat: Değişiklik yapıldı

Üniversite öğrencilerine verilen burslarda değişiklik geliyor! İşte detaylar...

Türkiye'deki üniversite öğrencileri için Yükseköğretim Kurulu ve Kredi Yurtlar Kurumu ödemeleri düzenli olarak sürdürülüyor. Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler her ay belirli bir düzen içinde ödemelerini alıyorlar. Ödemelerle ilgili olarak yeni bir düzenleme yapıldı ve ayrıntılar şöyle: Kredi Yurtlar Kurumu, öğrencilere burs veya kredi şeklinde ödemeler yapıyor. Burs için başvuru yapmak isteyen öğrencilerin belli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Şartları sağlayan öğrenciler burs almaya hak kazanıyorlar. Her yıl eylül ayında burs başvuruları kabul ediliyor. Kredi Yurtlar Kurumu, öğrencilere karşılıklı ve karşılıksız olmak üzere iki farklı şekilde ödeme yapıyor.

kyk burs

Son açıklamaya göre, lisans ve lisansüstü öğrencileri için burs ödemeleri konusunda yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme kapsamında yapılan zam ile ödemeler arttı ve çalışan ve doktora öğrencileri adına ödeme miktarı 2500 TL'ye yükseltildi. Ödeme yapılacak olan çalışmayan öğrenciler içinse 7500 TL belirlendi. Ayrıca, lisans öğrencilerine yapılan ödeme miktarı da 1875 TL olarak belirlendi. 2023 yılı KYK ödemeleri de 2023 yılı için düzenlenecek ve en yüksek ödeme miktarı, doktora öğrencileri için 3750 TL olacakken, yüksek lisans öğrencileri 2500 TL ve lisans öğrencileri de 1250 TL alacaklar.

Devlet, üniversite öğrencilerine destek olmak adına çeşitli ödemeler ve burslar sağlıyor. KYK ve YÖK tarafından yapılan ödemeler ile öğrencilerin maddi sıkıntıları hafifletiliyor ve böylece öğrenciler derslerine daha fazla odaklanabiliyor. Bu ödemeler sayesinde öğrencilerin yemek, barınma, eğitim ve diğer masrafları adına rahatlamaları sağlanıyor. KYK ödemeleri, öğrencilerin ihtiyaç durumlarına göre veriliyor ve ailelerin maddi durumlarına bağlı olarak geri ödemesiz burs imkanları sunuluyor. Bu ödemeler ile öğrencilerin ve ailelerin maddi yükleri hafifletiliyor. Ödemeler her yıl yeniden güncelleniyor ve son yapılan zamlar ile öğrencilerin yüzü güldü. Devlet, nitelikli insan kaynağı oluşturma amacıyla öğrencilere sağladığı desteği sürdürmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN