Kiracılar şimdi yandı: Ev kiraları artık TL ile ödenmeyecek! İslam Memiş, konut piyasasındaki yeni dönemi açıkladı

Kiracılar şimdi yandı: Ev kiraları artık TL ile ödenmeyecek! İslam Memiş, konut piyasasındaki yeni dönemi açıkladı

Yakın zaman ortalama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ev sahibi olmasının oldukça zorlaşacağını belirten piyasa uzmanı İslam Memiş, ev kiralarının artık TL ile değil döviz ile ödeneceğini söyledi. İşte, İslam Memiş'in konut sektörüne dair yorumları...

Türkiye'de mülteci ve yabancı nüfus sayısındaki artış gayrimenkul sektöründe fiyatların fahiş oranda yükselmesine neden oldu.

Türkiye'nin lokasyon olarak bir transfer merkezi olmasından ve özellikle büyükşehirlerde yabancı kişi sayısındaki artıştan söz eden finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu durumun maliyeti ve talebi arttırırken Türk vatandaşları arasında bu nedenle ev alma oranının ciddi bir şekilde düşeceğini söyledi.

Acil konut ihtiyacından söz ederken şimdi yapılmaz ise ileride pişman olunacağını dile getiren İslam Memiş, emlak sektörünün değişiminden bahsetti.

Talebin ve sektörün müstakil evlerden uzaklaşarak 3+1 ve 1+1 gibi dairelere kaydığını ekleyen İslam Memiş, bu durumun ortalama bir Türkiye Cumhuriyet vatandaşının büyükşehirlerde ev alımını zorlaştırdığını aktardı.

"EV KİRALAMALARI DÖVİZ İLE YAPILACAK"

Özellikle ev alımının azalması ile birlikte kira oranları artarken İslam Memiş, artık ev kiralarının döviz ile yapılmasının Türkiye gerçeği olacağını belirtti. Bu uyarıya ek olarak kiralamanın da değişeceğini ve oda kiralamaya döneceğini anlattı.

İslam Memiş, artık insanların odalarını resmi bir biçimde kiraya vermelerinin mümkün olabileceğini ancak bunun birçok kavgaya ve soruna yol açabileceğini anlattı.

Bunun yanında birden fazla ailenin tek bir evi paylaşması gerekebileceği ya da yurt dışında birtakım ülkelerde odluğu gibi oda kiralamanın yaygınlaşacağının mümkün odluğunu ifade etti.

Bu durumun mahremiyet riskini ortaya çıkarırken aynı zamanda yerel halk ile dışarıdan gelen ve döviz ile ödeme yapan kişiler arasında sorunlar çıkabileceğini anlattı. İslam Memiş, sözlerini insanların en kısa sürede ev almalarını tavsiye ederek noktaladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN