Milletin derdi ne biz neyi konuşuyoruz

Milletin derdi ne biz neyi konuşuyoruz

Seçime 4 gün kala vatandaşın gerçek sorunları ve bunların çözümüyle ilgili projeler neredeyse konuşulamaz hale geldi. İktidarın muhalefete yönelttiği birbirinden tuhaf suçlamalar gündemi işgal etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu kardeşinize verin yetkiyi görün etkiyi” sözlerini UNUTTUK

Depremde 50 bin insanı kaybettiğimizi... Kurtarmada geç kalındığını... Çadır satıldığını UNUTTUK

Doların 20 yılda 1.5 liradan 20 liraya çıktığını... 128 milyarın buharlaştırıldığını UNUTTUK

Gıda fiyatlarının 31 aydır kesintisiz arttığını... Enflasyonda Avrupa’da birinci olduğumuzu UNUTTUK

Kara para ve rüşvet iddialarını... Orman yangınlarındaki ihmalleri... Yakalanan tonlarca kokaini UNUTTUK

Sinan Ateş’in sokakta organize cinayetle katledilişini... Asıl faillerin bulunmamasını UNUTTUK

‘Muhalefet iktidara gelirse Diyanet’i kapatacak... Başörtüsünü yasaklayacaklar’ söylemleri GÜNDEMDE

Ayasofya’nın cami statüsü iptal edilecek... Kilise haline getirilecek GÜNDEMDE

Teröristbaşı Öcalan serbest bırakılacak... Cezaevlerindeki PKK’lılar serbest bırakılacak GÜNDEMDE

Sandıkta değişim olursa aile birliği dağılacak... LGBT kazanacak... Erkek erkekle evlenecek GÜNDEMDE

SİHA projeleri iptal edilecek... Doğalgazın vanası kapatılacak... Petrol kuyularına beton dökülecek GÜNDEMDE

Seçim bürolarına atılan kurşunlar... Erzurum’da muhalefetin otobüsüne taşlı provokasyon GÜNDEMDE

1005krt01a-tum.png

Muhalefetin de iktidarın da ‘Kader seçimi’ dediği 14 Mayıs’a 5 gün kaldı. Miting meydanları yüzbinler tarafından doldurulup boşaltılıyor. İktidar çevreleri ise son yıllarda vatandaşın bir numaralı sorunu olan ekonomik krizden hiç bahsetmeyerek her konuda muhalefeti suçlar gele geldi. Öyle ki gelinen aşamada 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği 100 binden fazla insanın yaralandığı Maraş depremleri bile iktidar tarafından unutturuldu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakı liderleri ve kurmayları miting alanlarında vaatlerini sıralamak yerine yapılmayanlar ve var olan sorunlar üzerinden sadece muhalefeti suçla hale geldi.

TOPLUM KUTUPLAŞTIRILDI

Ağırlıklı olarak Millet İttifakı’nda bir araya gelen muhalefet her fırsatta terör ile ilişkili ithamlarla suçlandı. Millet İtifakı’nın terör örgütü PKK ile iş birliği yaptığı suçlamaları yöneltildi. Meydanlarda bu konu üzerine yapılan konuşmalarla toplum her geçen gün daha da çok kutuplaştırıldı. Zira Erzurum’da Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mitinginde yapılan taşlı saldırı da bu kutuplaştırmanın sonucu olarak kendini gösterdi. Yaşanan bu olay üzerinden bile muhalefet suçlandı. Geline aşamada muhalefet ağır ithamlara yanıt vermekle meşgul hale geldi. 85 milyonun asıl gündemi ise unutuldu.

SEÇİM ATMOSFERİ DEPREMİ UNUTTURDU

Başta deprem konusu ve ekonomik kriz olmak üzere Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunları gündemden koparılıp yerine seçim bürolarına taş atılması, mermi bırakılması, “İmralı’daki Öcalan serbest bırakılacak” konuları konuşuldu. Kızışan seçim atmosferi “Cumhurbaşkanı’nın “Bu kardeşinize verin yetkiyi görün etkiyi” sözleri” ile başlayan ekonomik sorunlar unutuldu. ‘Depremde 50 bin insanı kaybettiğimizi. Kurtarmada geç kalındığını, Kızılay gibi ülkenin kar amacı gütmeyen köklü bir kurumunun çadır satmasını, imar barışı ile gelen yıkımın sorumlularını, uzmanların uyarılarına rağmen artçılar sürerken sallanan zemine yeni temellerin atılmasını’ unutturdu.

İKTİDAR GIDA FİYATLARINI KONUŞMUYOR

Bütün enerjisini ‘muhalefeti iktidarda kendisi yokmuş gibi’ suçlamaya harcayan iktidar vatandaşı ‘Doların 20 yılda 1.5 liradan 20 liraya çıktığını. 128 milyarın buharlaştırıldığını’ konuşamaz duruma getirdi. Toplumu kutuplaştıran seçim atmosferi ayrıca ‘Gıda fiyatlarının 31 aydır kesintisiz arttığını. Enflasyonda Avrupa’da birinci olduğumuzu.’ ‘Kara para ve rüşvet iddialarını. Orman yangınlarındaki ihmalleri, yakalanan tonlarca kokaini.’ Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’nın ortasında organize cinayetle katledilişini. Asıl faillerin bulunmamasını.’ da unutturdu.

YENİ GÜNDEM İKTİDARIN İTHAMLARI

İktidar kutuplaştırıcı bir dil kullanarak yürüttüğü seçim çalışmalarında acil çözüm beleyen konuları unuttururken Türkiye’nin yeni gündemi ise ithamlar üzerinden yürüyen konular oldu. ‘Seçim bürolarına atılan kurşunlar. Erzurum’da muhalefetin otobüsüne taşlı provokasyon.’ ‘Muhalefet iktidara gelirse Diyanet’i kapatacak. Başörtüsünü yasaklayacaklar’ söylemleri.’ ‘Ayasofya’nın cami statüsü iptal edilecek. Kilise haline getirilecek.’ ‘İmralı’daki terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan serbest bırakılacak, cezaevlerindeki PKK’lılar serbest bırakılacak.’ ‘Sandıkta değişim olursa aile birliği dağılacak, LGBT kazanacak. Erkekler erkeklerle evlenecek.’ ‘Savunma sanayi duracak, SİHA projeleri iptal edilecek. Karadeniz’de bulunan doğalgazın vanası kapatılacak. Gabar’da bulunan petrol kuyularına beton dökülecek.’ söylemleri Türkiye’nin yeni gündemi oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN