CHP'den HÜDA PAR tepkisi: Kadınları 'mal' gibi gören zihniyet meclise taşındı

CHP'den HÜDA PAR tepkisi: Kadınları 'mal' gibi gören zihniyet meclise taşındı

CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, HÜDA PAR'ın meclise girmesine sert tepki göstererek "Kadınları mal gibi görüp, adeta boynuna tasma takıp köle gibi satmak ve sahiplendirmek isteyen bir anlayış, geçmişte de işlediği domuz bağı cinayetleriyle kadınlarla ilgili düşmanca işlenmiş cinayetlerle bilinen Hizbullah’a terörist diyemeyen, yemin metni içinde ‘Türk milleti önünde’ dendiği için karşı çıkan, Türk bayrağı diyemeyen bir zihniyet bugün AK Parti eliyle meclise taşındı" dedi.

AK Parti listelerinden meclise giren HÜDA PAR'a tepkiler sürüyor. Bursa'dan yeniden CHP'den vekil seçilen Nurhayat Altaca Kayışoğlu da adı terör örgütü Hizbullah ile geçen partiyi gündeme taşıdı.

HÜDA-PAR yöneticilerinin AK Parti listelerinden meclise girmesine dair konuşan Kayışoğlu şunları söyledi:

'AK PARTİ ELİYLE MECLİSE TAŞINDI'

Bugün kadınları mal gibi görüp, adeta boynuna tasma takıp köle gibi satmak ve sahiplendirmek isteyen bir anlayış, geçmişte de işlediği domuz bağı cinayetleriyle kadınlarla ilgili özellikle düşmanca işlenmiş cinayetlerle bilinen Hizbullah’a terörist diyemeyen, yemin metni içinde ‘Türk milleti önünde’ dendiği için karşı çıkan, Türk bayrağı diyemeyen bir zihniyet bugün AK Parti eliyle Meclis’e taşındı.

'VATANINI SEVEN SANDIĞA GELSİN'

İttifak yaptılar, kendi listelerine koydular ve Meclis’e bu zihniyeti maalesef Cumhuriyetimizin 100. yılında taşıdılar. Fakat bugün seçim bitmiş değil, ikinci tura kaldı. Demokrasi için, gençlere emanet edilen bu Cumhuriyet’in ilelebet müdafaası ve yaşaması için hala önümüzde bir 28 Mayıs seçimi var. Biz gençlere ve en çok da kadınlara inanıyoruz, güveniyoruz. Mutlaka bu kazanılmış haklarımıza sahip çıkacak, kadınları özgürleştirecek ve mal gibi görmeyecek, kimseye muhtaç etmeyecek, gençlerin önünü açacak, özgürce yaşamasını sağlayacak bir yönetim anlayışını, yani Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak seçeceklerdir. Bunun için bütün herkese çağrıda bulunuyoruz. Bu seçim hakikaten hepimizin özgürlük meselesidir. Lütfen sandığa gidin, sandığa gitmeyen arkadaşlarınızı ve kararsız dostlarınızı ikna edin, içinde bulunduğumuz tehlikeyi anlatın. 28 Mayıs’ta vatanını seven sandığa gelsin."

'EŞİTLİĞE İNANMAYAN GÖRÜŞ MECLİSTE OLMAMALI'

Kadın karşıtı söylemleriyle toplumsal tepkilerin hedefi haline gelen HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi milletvekillerinin meclise girmelerini değerlendiren Kayıhan Pala ise şu ifadeleri kaydetti:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki dağılıma gelince, Meclis’in demokrasiye inanan ve demokratik yollarla bu ülkede yaşayan insanların daha iyi bir yere gelmesi için uğraş veren vekiller tarafından doldurulması gerekir. Buna uymayan, özellikle kadını erkek karşısında eşit saymayan, inanç ya da başka değişkenler üzerinden toplumu bölmeye, parçalamaya ya da birileri üzerinde tahakküm elde etmeye çalışan hiçbir görüşün meclise olmaması gerekir.

Çünkü meclis, demokratik yollarla ileri demokrasinin işlemesi gereken en önemli yerlerden birisidir. Biliyorsunuz meclisteki en önemli ses, egemenliğin kayıtsız ve koşulsuz millette olduğuna ilişkindir. Dolayısıyla demokratik yolları benimsemeyen ve ülkedeki her yurttaşı eşit saymayan herhangi bir anlayışın mecliste olması kabul edilemez. Biz Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda bu ülkeyi ileri uygarlık seviyesine çıkarabilmek için o mecliste gerekli mücadeleyi vereceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN