HÜDA PAR: İtirazlar oy sayımızı daha da arttırdı

HÜDA PAR: İtirazlar oy sayımızı daha da arttırdı

Sandıklara yapılan itirazlara ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR, Batman ve Mersin'de yapılan itirazlarla oylarının arttığını açıkladı. Partinin lideri Yapıcıoğlu, "Görülmektedir ki malum zevat, her ne kadar ikinci tur stratejisini de algılar üzerine kurup buradan oy devşirmek amacıyla çabalamaktaysa da bu kirli stratejileri hezimetlerini daha da ağırlaştıracaktır" şeklinde konuştu.

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin tartışmaları sürüyor. Son olarak sosyal medyada seçim tutanaklarıyla ilgili çıkan iddialarla beraber muhalefet kanadından sandıklara itirazlar ardı ardına geldi.

HÜDA PAR'ın da dört adayı AK Parti listelerinden meclise girdi. Hizbullah terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen partinin meclise girmesi tepkilerin hedefine oturmuştu.

HÜDA PAR, Batman ve Mersin'de seçim sonuçlarına yapılan itirazlar sonucunda milletvekili sayılarının düştüğüne ilişkin haberleri yalanladı.

'OY SAYIMIZ ARTTI'

HÜDA PAR'dan yapılan açıklamada, Batman ve Mersin'de seçim sonuçlarına ilişkin itirazların sonuçlandığı ve seçilen milletvekili sayısında herhangi bir değişiklik olmadığı gibi itirazlar sonucu partinin oy sayısının arttığı belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kesin sonuçların 19 Mayıs'ta ilan edileceği hatırlatılan açıklamada, kesin sonuçlar açıklandığında vekil sayısında herhangi bir değişiklik olmadığının görüleceği kaydedildi.

Açıklamada, "Görülmektedir ki malum zevat, her ne kadar ikinci tur stratejisini de algılar üzerine kurup buradan oy devşirmek amacıyla çabalamaktaysa da bu kirli stratejileri hezimetlerini daha da ağırlaştıracaktır." ifadesi kullanıldı.

AK Parti listelerinden seçimlere giren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu İstanbul'dan, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir Gaziantep'ten, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç Mersin'den, HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı da Batman'dan milletvekili seçilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN