CHP'li Ağbaba'dan HÜDA PAR iddiası: Meclis'te yanlarında kadın çalışan istemiyorlar

CHP'li Ağbaba, AK Parti listelerinden seçilen HÜDAPAR’lı vekillerin Meclis’te yanlarında kadın istemediğini iddia etti. Ağbaba, "HÜDA PAR’lı vekiller Meclis’te kadın çalışan istemiyorlar. Kadın çalışanın olmadığı katları istiyorlar" dedi.

İkinci tur seçimlerine günler kala CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbaba, 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili seçiminde AK Parti listelerinden seçilen HÜDAPAR’lı vekillerin Meclis’te yanlarında kadın istemediğini iddia etti.

Ağbaba, şunları söyledi:

"BUNLAR CUMHURİYET DÜŞMANI"

“HÜDAPAR’ın milletvekilleri Meclis’te kadın çalışan istemiyorlar. Kadın çalışanın olmadığı katlarda çalışmak istiyorlar. İşte AKP’nin meclise soktuğu vekiller bunlar. Bunlar Cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı, bayrak düşmanı. 28 Mayıs seçimleri geçmeden bütün Türkiye tanısın bunları. Bizim bir taraftan afişlerimiz yırtılıyor, bir taraftan çeteler tarafından genel başkanımızın afişlerine saldırı düzenleniyor. Gençlik kollarımıza saldırıyorlar. Bunların tamamını kınadığımı söylemek istiyorum. Biz savaşa değil seçime gidiyoruz. Herkese sesleniyorum bu huzurumuzu bozmasınlar. İnsanlar özgürce sandıklara gidip oylarını kullansınlar. Afiş yırtarak, gençlere saldırarak oyunuzu arttıramazsınız. Malatyalılar sizi tanır. Bu saldırıları yapan bir çete var ve buradan bu çeteleri kınadığımı söylemek istiyorum.”

"YEMİN METNİNİ OKUMUYORLAR"

YSK’nın seçim sonuçlarını kesin olarak açıklamamasına da değinen Ağbaba, “YSK kesin seçim sonuçlarını bilinçli bir şekilde açıklamıyor. Sebebi de HÜDAPAR’ın programı. HÜDAPAR’ın programında yemine, bayrağa, üniter yapıya karşı sözleri var. O nedenle YSK açıklamıyor. Bu beyefendiler yemin metnini okumak istemiyor. Acaba bu yemin metninde hangi cümleler batıyor bunlara? Atatürk ilkeleri mi, hukuk devleti mi, laiklik mi batıyor? Demokrasi mi cumhuriyet mi batıyor? Bunların anlayışını görmek açısından ibret verici bir durum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN