CHP'li Foggo'dan fahiş kira değerlendirmesi: İki oda bir salon 15 bin liradan başlıyor

CHP'li Foggo'dan fahiş kira değerlendirmesi: İki oda bir salon 15 bin liradan başlıyor

Artan kira ücretlerinden en çok yurt bulamayan üniversite öğrencilerinin etkileneceği söylenirken, fahiş kira artışı da barınma sorununa çözüm olmadı. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo'dan kira artışlarına yönelik, "Yurt ve barınma sorunu inanılmaz arttı. İki oda bir salon 15 bin liradan başlıyor" çıkışı geldi.

Enflasyonun etkisiyle artan kira fiyatları, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu da gündeme getirdi. Öte yandan özel üniversite ücretlerindeki artış nedeniyle birçok öğrencinin okulu bırakmak zorunda olduğu kaydedildi.

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo konuya ilişkin, "İstanbul’da kira fiyatları korkunç durumda iki öğrenci yan yana gelse ödeyecek durumları yok çünkü kiralar 15 bin liradan başlıyor ve bu dediğim fiyatlar nerdeyse şehrin çeperindeki yoksul diyebileceğimiz mahallerde" şeklinde konuştu.

Artan kira ücretlerinden en çok yurt bulamayan üniversite öğrencilerinin etkileneceği söylenirken CHP'li Foggo, öğrencilerin sosyalleşemediğini de dile getirdi.

'İKİ ODA BİR SALON 15 BİN LİRADAN BAŞLIYOR'

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo şu ifadeleri kaydetti:

"Yurt ve barınma sorunu inanılmaz arttı. Belki bundan 3 yıl önce 2-3 bin TL olan ev fiyatları korkunç bir şekilde arttı ve bunu en çok yurt bulamayan öğrenciler yaşayacak. Bunun yanında devlet üniversitelerinin yanında özel üniversitelerde de yüzde 156 gibi kayıt ücretleri isteniyor. Yeni kaydolan bir öğrencinin 300 bin TL gibi bir rakamı ödemesi gerekiyor. Ben oradaki öğrencilerle görüşüyorum"

'SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN...'

"Sosyal güvencesi olmayan günlük çalışan ailelerin çocukları da bir şekilde oraya gidiyor. Memurların, emeklilerin çocukları da orada. Konuştuğum öğrencilerden çoğu okulu bırakmayı düşünüyor. Bu diğer özel üniversitelerde de durum böyle. Bu de gittikçe eğitimin ne kadar yoksullaştığını gösteriyor. Bu gençlerin gelecekten umutsuz olmasını da sağlıyor."

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi yoksul mahallelerdeki durumu gözler önüne sererken, bazı çocuklar için okul öncesi merkezlerin açılması gerektiğine değindi. Resmi sosyal medya hesaplarından şu mesaj kaydedildi:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN