CHP'li Özkoç'tan Bakan Soylu'ya tepki: Temel sorumluluk sana ve iktidara aittir

CHP'li Özkoç'tan Bakan Soylu'ya tepki: Temel sorumluluk sana ve iktidara aittir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'li belediyelere yönelik açıklamalarına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından bir tepki de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan geldi. İçişleri Bakanlığı'nın görevinin Meclis'te dosya sallamak ve basın toplantısında rakam açıklamak olmadığını söyleyen Özkoç,"Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’li belediyelerin personellerine yönelik iddialarına, “Adli sicil kağıtlarını veren Adalet Bakanlığı, güvenlik soruşturmalarını yürüten İçişleri Bakanlığı'dır. Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir” yanıtını verdi.

Özkoç, Bakan Soylu’ya, “15 Temmuz'dan sonra işe aldığın kaç polis, jandarma, mülki amiri, daha sonra FETÖ gerekçesiyle kararnameyle ihraç ettin onu açıkla” sorusunu sordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’li belediyelerin personellerine yönelik “terör” iddialarına yanıt verdi.

'BELEDİYELERDE, KAMUDA TERÖRİST VAR DİYORSANIZ; TEMEL SORUMLULUK SANA VE İKTİDARA AİTTİR'

Özkoç, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“İçişleri Bakanlığı, Meclis'te dosya sallamak, basın toplantısında rakam açıklamak değildir. Yanlış varsa, gereğini yaparsın. Belediyelerimizdeki işe alımlar mevzuata uygundur; Adli sicil kağıtlarını veren Adalet Bakanlığı, güvenlik soruşturmalarını yürüten İçişleri Bakanlığı'dır. Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir.

İçişleri Bakanı olarak elinde istihbaratın, devletin gücü var. Buna rağmen; 15 Temmuz'dan sonra işe aldığın kaç Polis, Jandarma, Mülki Amiri, daha sonra FETÖ gerekçesiyle kararnameyle ihraç ettin onu açıkla? Beceriksiz ve yalancısın.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN