CHP'li Öztrak'tan KPSS tepkisi: Hayrola, bu ne telaş! Bu pilav daha çok su kaldırır

CHP'li Öztrak'tan KPSS tepkisi: Hayrola, bu ne telaş! Bu pilav daha çok su kaldırır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ÖSYM'nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden alması hakkında "ÖSYM Başkanını kurban verip, bu işten sıyrılmayı mı düşünüyorsunuz. Yoksa giderayak devlete yandaşlarınızı doldurmaya çalışırken, operasyon elinizde mi patladı? Hayrola, bu ne telaş! Bu pilav daha çok su kaldırır." açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

CHP'li Öztrak, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS sınavındaki bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddiası sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ÖSYM'nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden almasını "bu pilav daha çok su kaldırır" şeklinde değerlendirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Dün Merkez Yönetim Kurulumuzun gündeminde, patlak veren KPSS skandalı vardı. Devlet yönetimindeki kriz artık öyle bir noktaya geldi ki, bu ülkede artık güvenilir bir sınav yapılamaz hale geldi. Devlette yönetim krizi her gün büyüyor. Ülkemiz yönetilmez halde. Gün geçmiyor ki büyük bir skandal patlamasın. İşte dün yaşadığımız skandal; bu kifayetsiz kadrolar, sağlıklı bir şekilde, Kamu Personeli Seçme Sınavı dahi yapamıyor. Bu milletin evlatlarının umutları, geçmişte çalınan sınav sorularıyla çok yandı.

Gençlerimizin umutlarını çaldılar

FETÖ ile beraber çok kul hakkına girdiler. Gençlerimizin umutlarını çaldılar. Erdoğan o dönemde başbakandı. Ve dönemin ÖSYM Başkanı için soruşturma izni vermeyerek, sınav sorularının çalınmasıyla ilgili iddiaların araştırılmasını, bilerek, isteyerek engelledi. Dün de yine sınav sorularının dışarıya sızdırıldığına yönelik, sosyal medyada çok ciddi iddialar ortaya atıldı. Bunlar öyle mesnetsiz iddialar da değil. Ama ÖSYM yemeden, içmeden, doğru düzgün araştırmadan iddiaları hemen reddetti. Ardından artan kamuoyu baskısıyla, Erdoğan’ın Devlet Denetleme Kurulu’na, bu konuyu inceleme talimatı verdiği söylendi. Sonra da Erdoğan aynı gün gece yarısı, ÖSYM başkanını, apar topar görevden aldı. Hayrola, bu ne telaş!

Bu pilav daha çok su kaldırır

ÖSYM Başkanını kurban verip, bu işten sıyrılmayı mı düşünüyorsunuz. Yoksa giderayak devlete yandaşlarınızı doldurmaya çalışırken, operasyon elinizde mi patladı? ÖSYM Başkanına tavsiyemiz, bu işi birilerinin talimatıyla yaptıysa, daha önceki Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ın yaptığı gibi, kendisine talimat vereni açıklasın. Yoksa bu pilav daha çok su kaldırır.

Çalınan her soru, gençlerimizin çalınan hayatıdır. Sınav sorularının çalındığı iddialarının, ciddiyetle ele alınması gerekir. Bu sınavı kazanan, töhmet altında olduğu için, kaybeden de hakkının yendiğini düşündüğü için mağdurdur. Bu, yandaş olmayan gencin hakkını gasptır derhal soruşturulmalı, ardından da gereği mutlaka yapılmalıdır. Kamuoyunun vicdanı hemen rahatlatılmalıdır. Biz bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

YÖK Başkanı, neden sus pus?

Bu arada ÖSYM’nin ilgili olduğu YÖK Başkanı, neden sus pus? Bu skandallar iş başında liyakatli, emir eri olmayan bürokratlar olsa yaşanmazdı. Sınav sorularını koruyamayacaksın. Sınırlarımızı koruyamayacaksın. Şehirlerimizi koruyamayacaksın. Paramızın değerini koruyamayacaksın. Merkez Bankası kasasını koruyamayacaksın. Beceriksizliğin bu kadarı da gerçekten çok özel bir çaba gerektirir. İnsan ister istemez, ‘Bu kadar hata gerçekten tesadüf olamaz’ diye düşünüyor.

İş ehline verilmezse memlekete harami dadanır

Erdoğan sağa, sola bağırarak, ülkeyi yönetebileceğini sanırsa, atadığı Merkez Bankası Başkanı da, sağa sola ayar vererek, sanayiciyi tehdit ederek, para politikasını yöneteceğini sanır. İşbaşında bu kibirli kafa, yönetimde böyle kifayetsiz bürokratlar oldukça, sanayicilerimiz de enselerini bu kadar açıkta bıraktıkça, Daha çok tokat yerler. Moralleri daha çok bozulur. Üretim, yatırım daha çok sekteye uğrar. Uğramaya başladı da zaten. Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi PMI, son beş aydır kritik eşik 50’nin altında seyrediyor. Bu önümüzdeki günlerde sanayideki zorlu koşulların, daha da ağırlaşacağının göstergesi. Milletimiz artık şunu çok iyi anladı. İş ehline verilmezse, tarlaya karga, ambara fare, fırına hırsız, memlekete harami dadanır. Herkese yetecek ekmek, kimseye yetmez olur. Ülkede güven kaybolur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN