Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Arıcı: Müfettişler bugün ÖSYM'ye gidecek

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Arıcı: Müfettişler bugün ÖSYM'ye gidecek

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, müfettişlerin bugün ÖSYM'ye gideceğini açıkladı. KPSS'de sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan söz konusu iddiaların araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmişti.

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi.

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Arıncı, NTV'ye konuştu ve müfettişlerin bugün ÖSYM'ye gideceğini açıkladı. Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor'' dedi.

Ne olmuştu?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan bazı sorunların, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddiası gündeme gelmişti. ÖSYM iddiaların 'asılsız' olduğu yönünde açıklama yapmıştı.

Yaşanan olaylar sonrasında Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN