Liderlerden KPSS tepkisi: Gençlerimizin emeğine sınavlarda ihanet ettiniz

Liderlerden KPSS tepkisi: Gençlerimizin emeğine sınavlarda ihanet ettiniz

Yediiklim Yayınları'nın deneme kitaplarında sorulan onlarca sorunun 2022 KPSS sınavında sorulduğu iddia edildi. Sınava giren adaylar sınavın iptalini talep derken muhalefet liderleri de yaşananlara sert tepki gösterdi. İYİ Parti lideri Akşener “Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz” derken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu “İnsanların umutlarıyla oynamaya utanmadınız mı? Savcılık harekete geçmelidir” ifadesini kullandı.

ÖSYM tarafından 31 Temmuz Pazar günü iki oturum olarak gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) çıkan sorular tartışma yarattı.

Sabah saatlerinde yapılan genel kültür- genel yetenek oturumunda tarih, coğrafya ve Anayasa alanlarında adaylara yöneltilen soruların birçoğunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorular olduğu iddia edildi.

Sınavın ardından binlerce kişi, KPSS 2022 sınavındaki 30’un üzerindeki sorunun deneme kitapçıklarındaki sorular ile birebir aynı olduğunu öne sürerek sınavın iptal edilmesini talep etti.

“Şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız”

Yaşananlara Muhalefet de sert tepki gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Twitter'da yaptığı paylaşımda “Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz; Tekrarını kabul etmeyiz! Cumhuriyetimizin kazandırdığı eğitimde fırsat eşitliğini, vasatlığa terk etmeyiz! KPSS ile ilgili iddiaların ve 2 saatte yapılan şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız” dedi.

“Savcılık harekete geçmeli”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Twitter'daki açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ahmet Davutoğlu: İnsanların umutlarıyla oynamaya utanmadınız mı? KPSS sınavıyla ilgili ortaya atılan iddialar vahim ötesidir. ÖSYM yetkilileri derhal görevden alınmalı, savcılık harekete geçmelidir. İddialarda en ufak doğruluk payı ortaya konursa KPSS sınavı iptal edilmelidir.”

“Öğretmenlerimizin enerjisini tüketiyor”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise şu tepkiyi gösterdi: “'Atanamayan öğretmen', 'sözleşmeli öğretmen' gibi birçok ayrıma tutulan öğretmenlerimiz şimdi de 'uzman' ve 'başöğretmen' gibi sıfatlarla ayrıştırılıyor. Zaten öğrencilerimizi yanlış sınav sistemleri ile yoran bu anlayış, şimdi de öğretmenlerimizin enerjisini tüketiyor!

Öğretmenlik, zaten belli başına bir uzmanlık alanıdır. Yaz tatilinde saatlerce video izleyerek girecekleri bir sınavda neyi ispat etmeleri isteniyor? Biz tüm bu ayrımları kaldıracak; öğretmenliğin itibarını yeniden kazandıracak ve öğretmenlerimizin haklarını eksiksiz vereceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN