ÖSYM: 'KPSS soruları çalındı' iddiaları asılsız

ÖSYM: 'KPSS soruları çalındı' iddiaları asılsız

KPSS sorularının çalındığına dair iddialara yanıt veren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır." dedi.

ÖSYM, KPSS sorularının çalındığına dair iddialara yanıt verildi.

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır." denildi.

Ne olmuştu?

KPSS Yediiklim Yayınevi'nin daha önceleri KPSS 2022 Lisans Sınavı videosu içeriğinde yöneltmiş olduğu tüm sorunun sorulması gündemde yerini almıştı. FETÖ tarafından iddia edilen bu olay sonrasında ÖSYM ve Yediiklim Yayınları tarafından bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN