Kılıçdaroğlu'ndan 'KPSS' açıklaması: Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz

Kılıçdaroğlu'ndan 'KPSS' açıklaması: Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz

KPSS soruları sızdırıldı iddiası gündemden düşmezken CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yeni açıklama geldi. ÖSYM Başkanının görevden alınmasını 'şov' olarak yorumlayan Kılıçdaroğlu, ''KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli. Bakanlığa da bunun için gitmiştim. Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz.'' dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu ileri sürülmesinin ardından sosyal medya ayağa kalkmış, siyasi liderlerden de peş peşe tepki yağmıştı.

İddiaların ardından sosyal medyadan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" paylaşımında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Devlet Denetleme Kurulu'nu "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalındığı" iddialarını incelemekle görevlendirdi ve ÖSYM'nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden aldı.

'Birkaç ay sonra kökten çözeceğiz'

Erdoğan'ın adımını 'şov' olarak yorumlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi işaret ederek, ''Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz.'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

''KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli. Bakanlığa da bunun için gitmiştim. Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN