KPSS skandalı sonrası İYİ Parti'den 'mülakat' videosu: Bu adaletsiz düzen bitecek, az kaldı!

KPSS skandalı sonrası İYİ Parti'den 'mülakat' videosu: Bu adaletsiz düzen bitecek, az kaldı!

KPSS sorularının çalındığı iddiası sonrası ÖSYM başkanı Halis Aygün bir süre sonra görevinden alındı. Tartışmalar devam ederken İYİ Parti’den ‘mülakat’ videosu paylaşıldı. Videoda “Şaibeli sınavlarla senin umutlarını, hayallerini, emeklerini çalan; mülakat cambazlığıyla seni yok sayan bu adaletsiz düzen bitecek. Mülakat değil liyakat esas alınarak hakkın teslim edilecek az kaldı” denildi.

KPSS sorularının çalındığı iddiası ve ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygünün görevden alınması ‘sınav iptal olacak mı’ tartışmalarını başlattı. Yaşananlar sonrası İYİ Parti adaletsizliğe ve kayırmacılığa neden olduğu gerekçesiyle tartışılan mülakatla ilgili bir video paylaştı.

İYİ Parti, 2022 KPSS sınavında bazı soruların sızdırıldığına ilişkin iddialar gündemdeyken puanı yüksek, iyi eğitimli gençlerin taraflı mülakatlarda elenmesini eleştirdiği videoda iş başvurusu yapan 98 puanı olan bir gencin mülakatta elenmesi, 68 puan alan gencin ise kamuda işe kabul edilmesi anlatılıyor.

'Mülakat cambazlığıyla seni yok sayan bu adaletsiz düzen bitecek!'

İYİ Parti, videoyu sosyal medya hesabından şu mesajla yayınladı:

“Şaibeli sınavlarla senin umutlarını, hayallerini, emeklerini çalan; Mülakat cambazlığıyla seni yok sayan bu adaletsiz düzen bitecek! Hak ettiğin yarınlar senin olacak... Mülakat değil liyakat esas alınarak hakkın teslim edilecek az kaldı”

Gündemi sarsan ‘KPSS soruları çalındı’ iddialarının ardından gözler ÖSYM tarafından yapılacak bir açıklamayı bekliyordu. Kısa süre sonra açıklama yapan ÖSYM “İddialar asılsızdır” demişti. İnceleme başlatılmadan kısa bir süre içinde açıklama yapılması tepkilere yol açmıştı.

Bu olayların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ÖSYM başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevden aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN