Yediiklim Dergisi: KPSS yayıncılığı yapan kurumlar ile bir ilgimiz yok

Yediiklim Dergisi: KPSS yayıncılığı yapan kurumlar ile bir ilgimiz yok

Yediiklim Dergisi, KPSS sorularının çalınmasına ilişkin iddialarla gündeme gelen Yediiklim Yayınları ile ilgilerinin olmadığını açıkladı. 1987’den beri kültür sanat ve edebiyat alanında nitelikli ve saygın içeriğiyle yayınını sürdüren dergi adına yapılan açıklamada "Yediiklim dershaneleri ve KPSS yayıncılığı yapan kurumlarla bir ilgimiz yoktur" denildi.

Yediiklim Dergisi, KPSS sorularının çalınmasına ilişkin iddialarla gündeme gelen Yediiklim Yayınları ile isim benzerliğinden dolayı gerçekleşen yanlış bilgilendirmeler üzerine bir açıklama yayımladı.

"Zorunlu bir açıklama" başlığı altında sosyal medyada paylaşılan açıklamada "Yediiklim dershaneleri ve KPSS yayıncılığı yapan kurumlarla bir ilgimiz yoktur" denildi.

Türk kültür ve edebiyat dünyasının saygın yaygın organlarından biri olan Yediiklim Dergisi’nin genel yayın yönetmeni Ali Haydar Haksal tarafından yapılan açıklamanın devamı şöyle:

"Dergimiz 1987 yılında kuruldu. Adımızı çalıp tecil ettiren kurum ve yaptıkları onların sorumluluğundadır. Yediiklim kültür, sanat, edebiyat ve medeniyet dergisiyiz. Bu bir bilgilendirmedir."

Ne olmuştu?

Daha önce yapılan Yediiklim deneme sınavlarında sorulan soruların bir çoğunun hiç değiştirilmeden 2022 KPSS sınavında sorulduğu iddiaları gündem bomba gibi düştü. KPSS A Grubu oturumlarına katılan adaylar ve bazı öğretmenler, Yediiklim Yayınları'nın düzenlediği deneme sınavlarındaki soruların hiç değiştirilmeden sorulduğunu iddia ettiler.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan iletilerde Yediiklim imzasını taşıyan deneme sınavı ile ilgili soruların KPSS sınavında da sorulduğu ve şık seçeneklerinin birebir aynı olduğu söylendi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının paylaştığı iddiaların ardından Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavının satışlarını durdurduğu belirtildi. Birçok adayın da skandalın patlak vermesi sonrasında CİMER'e başvurduğu ve olaydan şikayetçi oldukları öne sürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN