CHP'li Gökçen'den ÖSYM'ye 'KPSS' tepkisi: Kimse buna tesadüf diyemez

CHP'li Gökçen'den ÖSYM'ye 'KPSS' tepkisi: Kimse buna tesadüf diyemez

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, KPSS sorularının çalındığına dair iddiaları yalanlayan ÖSYM'nin açıklamasına tepki göstererek "Kimse buna tesadüf diyemez. Buna tesadüf diyecekler, geçmişte tesadüf demiş olanları iyi hatırlasın. 1 saatlik incelemeyle yaptığınız açıklama bu mu? Biraz saygınız olsun ama nerede! Olayın bütün yönleriyle takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, KPSS sorularının çalındığına dair iddiaları yalanlayan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır." açıklamasına tepki gösterdi.

KPSS sorularını incelediğini belirten CHP'li Gökçen, ÖSYM'yi "Türkiye'nin en güvenilmeyen kurumlarından biri" olarak tanımladı.

"Kimse buna tesadüf diyemez"

Gökçen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"KPSS sorularını gördük. Yurt yapmamak yetmedi, işsiz bırakmak yetmedi, mülakatta elemek yetmedi. Sınav güvenliğine dair böylesi bir şüpheyi giderme kaygısı yok. Soruları inceledim. Kimse buna tesadüf diyemez. Buna tesadüf diyecekler, geçmişte tesadüf demiş olanları iyi hatırlasın.

1 saatlik incelemeyle yaptığınız açıklama bu mu?

İnsanlar yıllarca düzenli bir iş bulmadan, bütün aile seferber olarak, kitap masrafından sosyal hayattan kopmaya kadar bin bir bunalımla ve yine sizin yüzünüzden sonunu öngöremeden bu sınava hazırlanıyorlar ve 1 saatlik incelemeyle yaptığınız açıklama bu mu? Biraz saygınız olsun ama nerede!

Olayın takipçisi olacağız

Bir zamanlar Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından olarak bilinen ÖSYM, artık en güvenilmeyen kurumlarından biri haline geldi. Gençlerin kendilerini, hayatlarını, geleceklerini emanet ettikleri ÖSYM; şüpheleri giderecek bir açıklama yapmaktan bile geri duruyor. Gençlerin geleceğine dair böyle bir umursamazlık hiçbir dönemde görülmedi. Sınava girmiş olan gençler bu haksızlığa isyan ederken, şimdi sınava girmemiş olan gençler bile ‘ben artık umudumu tamamen kaybettim, KPSS’ye girmeyeceğim’ demeye başladı. Olayın bütün yönleriyle takipçisi olacağız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN