KPSS'de sızıntı iddiası: Devlet Denetleme Kurulu'ndan suç duyurusu, YÖK'ten inceleme

KPSS'de sızıntı iddiası: Devlet Denetleme Kurulu'ndan suç duyurusu, YÖK'ten inceleme

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edilmişti. İddiaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti. Devlet Denetleme Kurulu, KPSS sorularının sızdırıldığı iddiaları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. YÖK'ten de iddialara ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS'de kopya iddialarının ardından Devlet Denetleme Kurulu (DDK), KPSS için suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DDK'nın suç duyurusu üzerine 2022-KPSS Lisans oturumuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yediiklim Yayınları'na ait Kızılay ve Ostim'deki iki adreste arama başlattı.

2022-KPSS Lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun incelenmesi için dün DDK'ye talimat vermişti.

Talimatın ardından DDK müfettişleri incelemelerine başlamış, ayrıca iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılık, suç duyurusu üzerine "sahtecilik", "kamu aleyhine dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma açtı.

Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yediiklim Yayınları'na ait Kızılay ve Ostim'deki iki adreste arama başlattı.

Aramada polisin, burada bulunan dijital materyal ve tüm KPSS dokümanlarından birer nüsha alacağı öğrenildi.

DDK'nın ardından Yükseköğretim Kurulu'ndan da (YÖK) açıklama geldi. YÖK Başkanı Erol Özvar, "2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." dedi.

KPSS'de kopya iddiası

Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında sorulan bazı soruların aynısının 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulduğu iddia edilmişti. Konuyla alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) inceleme talimatı vermişti. DDK, 2022-KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır." denilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

KPSS'de sızıntı iddialarının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN