CHP'li Pekşen hayatını kaybetti

CHP'li Pekşen hayatını kaybetti

Eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, bir süredir tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen, ağustos ayının sonlarına doğru önce zatürre teşhisi ile Bodrum Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Pekşen daha sonra Ankara Güven Hastanesi'ne nakledilmişti.

Pekşen ailesi Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

"Yapılan konsültasyon sonucunda konulan teşhisin ardından yeni bir tedavi evresine geçilmiş olup, bu tedavinin bir an önce sonuç vermesini bekliyoruz."

Kovid-19 aşısına bağlı olarak kalp kapakçığı zarında iltihaplanma meydana gelen Pekşen'in tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyordu.

Gelişmeyi duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı ve CHP PM Üyesi Deniz Demir, "Trabzon vekilimiz Haluk Pekşen hayatını kaybetti. Çok üzgünüz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ

Pekşen'in vefatı sonrasında sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "25 ve 26. Dönem Trabzon milletvekilimiz, yol arkadaşımız Haluk Pekşen’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Haluk Pekşen’e Allah'tan rahmet; ailesine, partililerimize ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun." dedi.

HALUK PEKŞEN KİMDİR?

Pekşen, 11 Eylül 1961'de Trabzon Yomra Yokuşlu köyünde doğdu. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Çok sayıda sivil toplum örgütünün kurucu ve yöneticiliğini yaptı. Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda şirket ve işletmede avukatlık, danışmanlık ve icra kurulu görevinde bulundu.

Havacılık, Bankacılık, Gümrük, Dış Ticaret Yasası başta olmak üzere çok sayıda yasa, tüzük ve yönetmeliğin hazırlık çalışmalarında görev yaptı.

İpekyolu Projesi (Merkez Türkiye), Eurocontrol Konvansiyonu Mevzuatı, Serbest Bölgeler Mevzuatı, hukuk, bankacılık ve finansman konuları başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda söyleşi ve makaleleri yayımlandı.

Pekşen, 25. ve 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili olarak görev yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN