Acıbadem'den Haluk Pekşen açıklaması: İddiaları inceliyoruz

Acıbadem'den Haluk Pekşen açıklaması: İddiaları inceliyoruz

Acıbadem Sağlık Grubu'ndan, eski CHP Milletvekili Haluk Pekşen'in vefatıyla ilgili ortaya atılan iddialara yönelik inceleme başlatıldığını açıkladı.

CHP'nin eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in vefatına ilişkin 'yanlış teşhis' iddialarına ilişkin hastaneden açıklama geldi. Acıbadem Grubu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "15 Ağustos 2022 tarihinde Acıbadem Bodrum Hastanemizin Acil Servis’ine başvurmasıyla tedavi süreci başlayan ve sonrasında Ankara’ya sevk edilerek tedavisine devam edilen hastamız Sayın Haluk Pekşen’in hayatını kaybetmesi, hepimizi derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Sosyal medyada ve basında yer alan, merhum Haluk Pekşen’in kurumumuzdaki tedavi sürecine ilişkin iddialarla ilgili gerekli inceleme tarafımızca başlatılmıştır. Bu inceleme hızla gerçekleştirilip, sonuçları ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacaktır."

"AŞI DEĞİL YANLIŞ TEŞHİS"

Özellikle sosyal medyada Pekşen’in Kovid-19 aşısı nedeniyle vefat ettiği iddiaları ortaya atıldı. Pekşen’in kızı Ezgi Pekşen söz konusu iddiaları yalanlayarak açıklama yaptı.

Ezgi Pekşen, “Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına hayatımızın en acı günlerinden geçerken bu açıklamayı yapmak zorunluluğunu hissediyorum” diyerek başladığı sosyal medya paylaşımında babasının aşı ya da Covid-19 nedeniyle değil “yanlış teşhis” sonucu vefat ettiğini söyledi.

HAYRİ YAZICI ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

Haluk Pekşen'in yanlış teşhisten öldüğü iddiasıyla gündeme gelen Acıbadem Hastanesi, Grand Yazıcı Otellerinin sahibi Hayri Yazıcı'ya da kaçak ilaçla yanlış teşhis ve tedaviden yakınlarda mahkemelik olmuştu. Yazıcı, İstanbul Taksim'de Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede kendisine parayla satılan ilaç yüzünden ölümden döndüğünü belirterek suç duyurusunda bulunmuştu. Yazıcı, verilen ilaç yüzünden 7 ay yoğun bakımda kalmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın ardından, hastane yöneticisi, eczacı ve eczane çalışanı hakkında, “kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapma ve satma” suçlarından iddianame hazırlanmış, şüpheliler için 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenmişti. Hastane doktorunun dosyası ise ayrıldı.

39.jpg

Biri kaçak ilaç, diğeri de 5. evre yaraya kızarıklık denilerek, tedavi edilmemesinden dolayı "taksirle yaralama"dan açılan iki davanın ilk duruşması 11 Ocak'ta görülecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN