Haluk Pekşen kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Haluk Pekşen kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Üniversite eğitimini hukuk üzerine alan Haluk Pekşen, SODEP'te başladığı siyasi kariyerini CHP'de sürdürdü. 2015-2018 yılları arasında CHP'den Trabzon milletvekilliği yaptı. Havacılık, Bankacılık, Gümrük, Dış Ticaret Yasası başta olmak üzere çok sayıda yasa, tüzük ve yönetmeliğin hazırlık çalışmalarında görev yaptı. İşte, Haluk Pekşen'in hayat hikayesi...

Hukukçu kimliğiyle çok sayıda sivil toplum örgütünün kurucu ve yöneticiliğini yapan Haluk Pekşen, yurt içi ve yurt dışı çok sayıda şirket ve işletmede avukatlık, danışmanlık ve icra kurulu görevinde bulundu. İpekyolu Projesi (Merkez Türkiye), Eurocontrol Konvansiyonu Mevzuatı, Serbest Bölgeler Mevzuatı, hukuk, bankacılık ve finansman konuları başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda söyleşi ve makaleleri yayımlandı.

HALUK PEKŞEN NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Ağustos ayında zatürre teşhisiyle hastanede tedavisine başlanan Haluk Pekşen, kalp kapakçığı zarında iltihaplanması sonrası gelişen hastalıklar nedeniyle 16 Eylül 2022 Cuma günü 61 yaşında hayatını kaybetti.

CHP Milletvekili Seyit Torun, Haluk Pekşen'in vefatını şu paylaşımla duyurdu: "Değerli arkadaşımız Haluk Pekşen'in vefat haberi hepimizi derinden üzdü. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun."

haluk-peksen-vefat-etti.jpg

HALUK PEKŞEN'İN HAYATI

1 Eylül 1961 tarihinde Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Yokuşlu köyünde dünyaya geldi. Haluk Pekşen Trabzon Yomralıdır.

İlkokulu ve ortaokulu Yomra'da okudu. Liseyi Ankara Başkent Lisesi'nde bitirdi. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 1985 yılında tamamladı.

Uzun yıllar avukatlık yapan Haluk Pekşen, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) ticaret hukuku dersleri verdi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) yetki kazanmasında avukat olarak katkı sağladı.

2006-2009 yılları arasında Türkiye Kızılay Derneği'nde hukuk müşavirliği yaptı.

Haluk Pekşen, 120nin üzerinde sivil toplum kuruluşunda ve dernekte kurucu ve üye olarak yer aldı.

Kulüpler Birliği Hukuk Kurulu Başkan Vekilliği, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği danışmanlığı, Doğu ve güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkan Vekilliği, Türkiye İhracatçılar Birliği kurucusu ve Başkan Vekilliği, Tur Operatörleri Derneği Genel Sekreterliği ile Değerler ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Haluk Pekşen, Sosyal Demokrasi Partisi'ne (SODEP) katılarak siyasete atıldı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı. 2015-2018 yılları arasında CHP'den Trabzon milletvekilliği yaptı.

Avukat olarak görev aldığı Balyoz Davası'nda yaptığı savunmaları, 'Balyoz Savunma' adıyla 2012 yılında kitaplaştırdı.

Birçok uluslararası konvansiyon çalışmalarında yer alan Haluk Pekşen, aynı zamanda halen yürürlükte olan çok sayıda temel yasa ve yasa çalışmalarında görev yaptı. Türkiye ve dünya gündemine yansıyan çok sayıda dava ve hukuki ihtilafın çözümünde çalıştı.

14 Ağustos 2022 tarihinde zatürre teşhisi konan Haluk Pekşen, 16 Eylül 2022 günü yaşamını yitirdi.

ÖZEL YAŞAMI

1961 doğumlu olan Haluk Pekşen, hayatını kaybettiği 2022 yılında 61 yaşındaydı.

Rukiye Pekşen ile evliydi. 'Ezgi' ve 'Öykü' adlarında iki kız çocuğu vardı.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @halukpeksen, Twitter'da @halukpeksen, Facebook'ta @HalukPeksenCHP kullanıcı adıyla yer alıyordu.

HALUK PEKŞEN KİTAPLARI

2012 - Balyoz Savunma
2015 - Bir Ülke Geleceğini Arıyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN