CHP'li Torun: TBB iktidarın kampanyasına malzeme edildi

CHP'li Torun: TBB iktidarın kampanyasına malzeme edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye Belediyeler Birliği'nin 6 Haziran'da seçime gidilecek Güney beldesine iş makinesi hibe ettiğini açıkladı. AK Partili başkan adayı Erol Karabacak'ın iş makinesi üzerinde poz verdiğini söyleyen Torun, “Bir kamu idaresi siyasette taraf olamaz. Bu zihniyete yazıklar olsun" dedi.

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı belde iken 2014’te kapatılan Güney beldesi, 7 yıl sonra yeniden belde olma hakkını kazandı. Belde Belediye Başkanlığı seçimi için ise 6 Haziran’da seçim yapılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da bugün bölgeye giderek partisinin kampanyasına destek verdi.

"BİR KAMU İDARESİ SİYASETTE TARAF OLAMAZ"

Torun, tüm belediyelerin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kanunla kurulan TBB’nin Afyonkarahisar’ın Güney beldesinde Pazar günü yapılacak seçim öncesinde iktidarın kampanyasına malzeme edildiğini söyledi.

TBB’nin, henüz seçimi dahi yapılmayan Güney beldesine iş makinesi hibe ettiğini, AK Parti adayının makinenin üzerinde poz verdiğini ve aracın parti bayrakları altında sergilendiğini açıkladı.

Torun, “Bir kamu idaresi siyasette taraf olamaz. Bu zihniyete yazıklar olsun” dedi.

hibe.jpg

“TBB'NİN İKTİDARIN KAMPANYASINA MALZEME EDİLDİĞİNİ GÖRDÜK"

Torun'un açıklaması şöyle:

“Siyasi parti ayırt etmeksizin tüm belediyelerin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kanunla kurulan, belediyelerden aidat alan ve tarafsız davranması gereken TBB’nin maalesef Güney Beldesi’ndeki seçimlerde iktidarın kampanyasına malzeme edildiğini gördük.

Muhalefet belediyelerinin taleplerini görmezden gelen TBB, daha seçimleri dahi yapılmayan, belediye meclisi oluşmayan, geçici olarak kaymakamın görev yaptığı Güney beldesine iş makinesi hibe etmiş. Aracın üzerine de ‘TBB tarafından hibedir’ yazılmış ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bayrakları altına konulmuş.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı da bu iş makinesinin üzerinde poz vermiş. Maalesef TBB, bu yaptığıyla güvenilirliğini kaybetmiştir. Bir kamu idaresi siyasette taraf olamaz. Bu zihniyete yazıklar olsun diyoruz.”

is-makinasi-001.jpgis-makinasi-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN