CHP’li vekil iddiaları Meclis’e taşıdı: Diyarbakır Havalimanı’ndaki ihmaller personeli hasta etti

CHP’li vekil iddiaları Meclis’e taşıdı: Diyarbakır Havalimanı’ndaki ihmaller personeli hasta etti

Soru önergesi veren Ulaş Karasu “Diyarbakır Havalimanı’nda ısınma sorunu yaşanıyor. Genişletilme inşaatı safhasında yanlış hesaplamalar sonucu havalimanında kot farkı oluşmasıyla başlayan ihmaller, ısınma sistemlerinde yaşanan patlamaya kadar uzandı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Diyarbakır Havalimanı’nda yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’dan daha önce yanıt alamadığı için yeni bir soru önergesi daha verdiğini aktaran Karasu, şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık bir yıl kadar önce, genişletme inşaatı sırasında havalimanını, kanalizasyon suyunun bastığı şeklinde bir bilgi geldi. Buna göre; durumun fark edilmesi üzerine, kirli sular terminal binasına ve yolcu tarafına ulaşmadan müdahale edildi. Yaşanan olayın sebebi, yeni terminal binasıyla kanalizasyon çukuru arasında yanlış hesaplamalar yapılması ve kot farkının oluşması olarak gösterilmiştir.

DOĞRU MU?

Yeni taşmaları engellemek için havalimanındaki ilgili bölgelere güçlü pompalar yerleştirilmiştir. İddialara göre, bu pompaların rutin bakımları için ihaleyi alan firma, bir dizi usulsüzlükle görevini yerine getirmemiş. Bakımlar, firma tarafından yapılmış gibi gösterilerek meseleyi kamu görevlileri çözmüş. Geçen yıl eylül ayında da ısıtma merkezinde patlama yaşanmış, ardından ısınma sorunu yaşanmıştır. Şu an 22 faz ısıtıcıdan sadece birinin çalıştığı söyleniyor. Üst yönetimin bu iddialardan haberi var mıdır? Birçok çalışanın hasta olduğu ve operasyonlara ek yük olarak yansıdığı iddiası doğru mudur?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN