'Çizim masalarının üzerinde yatıyordum!' Naci Görür gençliğini böyle anlattı: 'Bizim zamanımızda devlet adildi'

'Çizim masalarının üzerinde yatıyordum!' Naci Görür gençliğini böyle anlattı: 'Bizim zamanımızda devlet adildi'

Prof. Dr. Naci Görür İTÜ'de okuduğu yıllarda nasıl yokluk içinde olduğunu ancak çalışkanlığı ve yeteneği sayesinde burs alabildiğini anlattı. Şimdiki zamanla o zamanları kıyaslayan Görür, "Bizim zamanımızda devlet adildi. Ben yetim bir çocuktum, İTÜ'de çok profesör çocukları vardı ama öğretim üyesi adayı bursunu bana verdiler. Bir genç çalışıyorsa, bütün kapılar açıktı. Şimdiki anlayış olsa, biz zaten bir yerlere gelemezdik." dedi.

Son dönemde deprem gündemiyle herkesin tanır olduğu Prof. Dr. Naci Görür, öğrencilik yıllarını ve eğitimcilerden gördüğü desteği anlattı.

YouTube'da yayınlanan 'Sunay Akın ile O Çocuk' programına konuk olan Naci Görür, o yıllarda yaşadığı sıkıntılar sebebiyle okulu bırakma noktasına geldiğini ancak durumu fark eden dekanın kendisine burs bularak okumaya devam etmesini sağladığını anlattı.

Görür, "O zamanlar bizim gibi gençlerin önünü kesen bir anlayış yoktu. Belki şimdiki anlayış olsa önümüz kapalıydı. Şimdiki gibi torpil, kim kimin dayısı, hangi bakanı tanıyorsun 'kim bizden, kim bizden değil' gibi bir anlayış yoktu. Zaten olsa biz bir yerlere gelemezdik. Doğuştan engellenmiştik" ifadelerini kullandı.

'ÇİZİM MASALARININ ÜZERİNDE YATIYORDUM'

Prof. Dr. Naci Görür söyleşinin ilerleyen kısımlarında okulda yatıp kalkmaya başladığı yokluk zamanlarını anlatarak devamında kendisine verilen burstan bahsetti. Görür "Bizim zamanımızda devlet adildi. Ben yetim bir çocuktum, İTÜ'de çok profesör çocukları vardı ama öğretim üyesi adayı bursunu bana verdiler. Bir genç çalışıyorsa, bütün kapılar açıktı. Şimdiki anlayış olsa, biz zaten bir yerlere gelemezdik." dedi.

Söyleşinin tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN