Çocuğumun okul kaydını nasıl öğrenebilirim? e-Okul 2022 ilkokul kayıt yeri sorgulama

Çocuğumun okul kaydını nasıl öğrenebilirim? e-Okul 2022 ilkokul kayıt yeri sorgulama

Okulların açılmasına kısa bir zaman kala 'Çocuğumun okul kaydını nasıl öğrenebilirim? sorusu sürekli gündemde yer alıyor. 1 Temmuz tarihinde başlatılan ilk okul kayıt süreçleri ise bu kapsamda veliler tarafından yakından takip ediliyor. İşte, e-Okul 2022 ilkokul kayıt yeri sorgulama işlemleri..

2022-2023 eğitim öğretim yılı büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu kapsamda en heyecanlı bekleyiş ise öğrencisi ilkokula başlayacak olan ailelerde görülüyor. Kayıt işlemlerini sabırsızlıkla bekleyen öğrencisinin hangi okula gideceğini araştırırken 'Çocuğumun okul kaydını nasıl öğrenebilirim?' sorusuna yanıt arıyor.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 1. ve 5. sınıf öğrenci kayıtlarını e-Okul sistemi üzerinden ikamet adreslerine göre belirlerken velilerin merak ettiği okul kaydı sorusunun yanıtını ise e-Devlet kayıt sorgulama ekranından yanıtlıyor. İşte, okul kayıt bilgileri hakkında tüm detaylar..

e-Okul 2022 ilkokul kayıt yeri sorgulama

Çocuğumun okul kaydını nasıl öğrenebilirim?

2022-2023 eğitim öğretim yılından okula başlayacak olan öğrencilerin velileri, okulların açılmasına az bir zaman kala gözlerini ilkokul kayıt tarihlerine ilişkin yapılan açıklamalara çevirdi. 1 Temmuz tarihinde başlatılan kayıt sisteminin geçtiğimiz yıl olduğu gibi Ağustos ayında tamamlanması beklenirken veliler çocuklarının kayıtlarının olup olmadığını araştırıyorlar..

1. sınıf velileri çocuklarının kayıtlarını kontrol edebilmek için 'e-Okul.meb.gov.tr' adresinde sorgulamalarını yaparken "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" hizmet başlığı ile son durum hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar.

e-Kayıt sayfasına giriş yapan veliler TC kimlik numarası ve şifre ile birlikte çocuğunun hangi okula gideceğini öğrenebiliyorlar. Kaydı yapılan öğrencinin şayet adres değişikliği gibi durumu söz konusu olursa öğrenci velisinin adres değişimi için 31 Ağustos 2022 Çarşamba gününe kadar okul idaresine giderek başvuru yapması gerektiği bilgisine de ulaşıyorlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN