Çocuk bakan annelere dev destek! 8.500 TL'ye varan ödemeler yapılacak: Çalışmayan anneler hemen başvursun

Çocuk bakan annelere dev destek! 8.500 TL'ye varan ödemeler yapılacak: Çalışmayan anneler hemen başvursun

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan destek ödemelerinde bir yenilik yapıldı. Çocuğu olan ve çalışmayan anneler için yeni uygulama başlıyor. Çocuğunun olması nedeniyle iş imkânı sağlayamayan ve geçim sıkıntısı çeken anneler için hükümet desteği başladı. Ödemeler 8.500 TL'ye kadar yükselebiliyor. İşte tüm detaylar...

ÇOCUK BAKAN ANNELERE DESTEK DUYURUSU

Çalışmayan ev kadınları için müjdeli haber geldi. Aile ekonomisine çocuğu olmasından dolayı katkı sağlayamayan anneler geçim sıkıntısı çekmesi halinde hemen başvursun. Son yıllarda sürekli olarak artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle Türkiye'de geçim sıkıntısı çeken ailelerin sayısında büyük bir artış söz konusu.

İŞKUR tarafından paylaşılan destek ile birlikte annelere ödeme yapılıyor. Başvuru yapmak isteyen çocuklu anneler bazı şartları sağlaması gerekiyor. Destek detaylarının paylaşılmasıyla Türkiye'de çocuğu olan ve çalışmayan annelere dair meraklı sorular cevap buldu.

İŞKUR bünyesinde çocuklu annelere dair başlatılan destek uygulamasında, İŞKUR işsizlik maaşı gibi ödemeler yapılacak. Çocuğu olan ve çalışmayan annelere çalışmak istemesi durumunda bakım parası, iş parası, maaş gibi daha birçok seçenek sunulacak.

working-mum-with-sleeping-baby-holding-in-arm-2048x1365.jpg

ÇOCUKLU ANNELERE DEV DESTEK

Anne projesi kapsamında geçim sıkıntısı çeken ve aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen, çalışmak isteyen annelere öncelik verilecek. Çalışma arzusu olan annelerin iş kollarında istihdam edilmesi ile önce iş öğretilerek iş imkânı sağlanacak. İŞKUR üzerinden yapılan destek ile annelere günlük 95 TL tutarında destek ödemesi yapılırken aylık olarak 400 TL'lik maaş bağlanacak.

Anne projesi kapsamında 0-15 yaş arası çocuk olması şartı aranıyor. Desteklere ek olarak anneler aylık 2870 TL ek aylık ile İŞKUR üzerinden iş imkânı sağlanacak. Çalışma hayatı kapsamında maaşa ek olarak aylık destek sağlanacak. Bakıcı masraflarının karşılanması adına aile durumuna göre en fazla 8 bin 500 TL ödeme yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN