Çocuk kulüpleri ne zaman başlıyor? İşte MEB yaz okulu başvuru formu

Çocuk kulüpleri ne zaman başlıyor? İşte MEB yaz okulu başvuru formu

Okul öncesi yaz okulları 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü başladı. 2020-2021 eğitim sezonu tamamalansa da Milli Eğitim Bakanlığı yaz aylarında 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için eğitim programı düzenliyor. Bu kapsamda açılan 'çocuk kulüpleri' ile birçok etkinlik düzenlenecek.

Okul öncesi yaz okulu çocuk kulüpleri başvurusu nasıl yapılır, merak konusu oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle 2020-2021 öğretim yılı uzaktan eğitimle geçirildi. Okulların 2 Temmuz 2021 Cuma günü kapanmasına karşın geçen sezon anasınıfına gidemeyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 'yaz okulu' düzenleniyor.

MEB ÇOCUK KULÜPLERİ AÇILDI MI? NE ZAMAN KAPANACAK?

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak fakat pandemi nedeniyle okul öncesi eğitim almamış olan öğrenciler için yaz çocuk kulüpleri kuruldu.

Okullara yapılan talepler doğrultusunda çocuk kulüpleri 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü eğitime başladı ve 31 Ağustos 2021 Cuma günü sona erecek.

Yaz okulları çocuk kulüplerinde, okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara resim, müzik, drama ve oyun etkinlikleri yaptırılacak.

MEB YAZ OKULU ÇOCUK KULÜBÜ BAŞVURU FORMU

0011.jpg

0012.jpg

YAZ OKULU ÇOCUK KULÜBÜNE NASIL KAYIT YAPILIR?

Okulda çocuk kulübü kurulabilmesi için okul müdürlüğüne en az 10 çocuk velisinin başvuruda bulunması gerekiyor. Yeterli sayının sağlanamaması durumunda daha az çocukla da kulüp kurulabilir.

Çocukların kulübe kaydı, velilerin isteğine bağlı olduğunu ve ücretli olduğunu belirtelim. Ancak Okul Aile Birliği tarafından önerilen ve yönetim kurulunca uygun görülen ekonomik durumları yetersiz aile çocukları, her çocuk grubuna bir çocuk olmak üzere ücretsiz kayıt edilir.

MEB YAZ OKULLARINA KAÇINCI SINIFLAR KATILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim sezonunda anasınıfına gidemeyen 3-5 yaş arasındaki çocukların ilkokul 1. sınıf öncesi okula hazırlanmaları amacıyla 'yaz okulu çocuk kulüpleri' programını hayata geçirdi.

Temmuz ve ağustos aylarında eğitim verilecek yaz okullarına sadece, 2020-2021 eğitim yılında anasınıfına gitmesi gereken fakat kovid-19 salgını nedeniyle gidemeyen ve 2021-2022 eğitim yılında ilkokul 1. sınıfa gidecek öğrenciler katılabiliyor.

0014.jpg

0015.jpg

MEB ÇOCUK KULÜPLERİ NEDİR?

Okul öncesi öğrencilere yönelik açılan çocuk kulüpleri için konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şunları söyledi: "Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla okul öncesinde yaz okulları açılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikle kaydedilmesi şartıyla imkanları uygun olan okullarda, okul öncesi eğitim almış çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek.

Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise açılacak çocuk kulüpleriyle karşılanabilecek. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere açılabilecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN