Okullar ne zaman açılacak? İşte MEB 2021-2022 eğitim öğretim takvimi

Okullar ne zaman açılacak? İşte MEB 2021-2022 eğitim öğretim takvimi

Anaokulu, anasınıfı ve 1. sınıfların kayıtları devam ederken okulların yeni eğitim sezonunda ne zaman açılacağı da belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 öğretim yılının 6 Eylül 2021 tarihinde başlamasına karar verdi. İşte, MEB okul takvimi...

Okulların açılış tarihi 2021 yılı için netleşti. Koronavirüs salgını nedeniyle geçen sezonun neredeyse tamamını uzaktan eğitimle geçiren öğrencilerin yeni eğitim-öğretim sezonunda yüz yüze eğitime başlamaları planlanıyor. Zira, aşılamanın yaygınlaşması ve hatta sonbahara kadar aşılamanın 12 yaşa kadar indirilmesinin hedeflenmesi, yüz yüze eğitimle okula başlanması ihtimalini güçlendiriyor.

OKULLAR EYLÜL AYININ KAÇINDA AÇILACAK 2021?

Milli Eğitim Bakanlığı okul takvimine göre, 2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak. Sömestr tatili 21 Ocak-7 Şubat 2022 günleri arasında 15 gün sürecek. İkinci dönem 7 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. Okullar 17 Haziran 2022'de kapanacak ve yaz tatili başlayacak.

TELAFİ EĞİTİM TARİHLERİ NE ZAMAN?

2020-2021 eğitim öğretim yılı sona erse de bu yaz okullar açık olacak. İsteyen veliler çocuklarını telafi eğitimine gönderebilecek. Okullarda telafi eğitimi 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılacak.

Telafi eğitimlerinin sanatsal faaliyetlerle adeta bir yaz okulu şeklinde geçeceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencilerimize çalışma kitapları, 1-4. sınıf öğrencilerimize tamamlayıcı çalışma yaprakları hazırladık. Bu yıl da ilkokul öğrencilerimizi 'Arkadaş' kitaplarıyla buluşturacağız; merak etmesinler ödev değil. Öğrencilerimiz, yaz boyu Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık, İçişleri Bakanlıklarımız ile belediyelerin tesislerinden ücretsiz yararlanabilecek. Neyin, nerede, ne zaman olduğunu telafidebendevarim.meb.gov.tr'den paylaşacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN