İlkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman? e-Okul sınıf kayıtları sorgulama

İlkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman? e-Okul sınıf kayıtları sorgulama

2021-2022 öğretim yılı için ilkokul 1. sınıf kayıtları 1 Temmuz 2021 itibarıyla başladı. Veliler, e-Okul sistemi üzerinden eğitim hayatına başlayacak çocuklarının ilkokul kayıtlarını gerçekleştirebilir. İşte, e-Okul ilkokul kayıt ekranı...

İlkokul kayıtları ne zaman başlayacak, merak konusu oldu. Eylül ayında başlayacak 2021-2022 öğretim yılı öncesinde veliler, çocuğum bu sene anasınıfına mı yoksa ilkokula mı başlayacak sorgulamasını e-Okul üzerinden kimlik bilgilerini girerek yapabiliyor.

İLKOKUL 1. SINIF KAYITLARI BAŞLADI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan paylaştığı bilgilere göre, ilkokul 1. sınıf kayıt işlemleri 1 Temmuz 2021 Perşembe günü başladı.

İlkokul kayıtlarında öğrencinin hangi okula kayıt yaptırabileceği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adrese dayalı olarak belirleniyor. Eğer çocuğun yaşı ilkokul için tutmuyorsa, hangi anaokulu veya anasınıfına gideceği de e-Okul kayıt sorgulama sayfası ile öğrenilebiliyor.

İLKOKUL 1. SINIF KAYITLARI SORGULAMA EKRANI

986356.jpg

İLKOKUL 1. SINIFA KAÇ YAŞINDA BAŞLANIR?

İlkokul 1. sınıf kayıtların yapıldığı yılda çocuğun eylül ayının sonu itibarıyla 69 ayını doldurması gerekir. 69 ayını tamamlayan çocuklar, ilkokul 1.sınıfa başlayabilmektedir.

69-71 ay arasında olan çocuklar velilerinin talep etmesi halinde 1. sınıf kayıtlarını erteleyebilirler ve anasınıfına yazdırabilir.

66-68 aylık çocuklar, velilerinin istemesi halinde dilekçe yazılarak 1.sınıfa yazdırılabilir.

72 aydan daha büyük çocuklar için 1. sınıf kayıtları zorunlu olmaktadır. Söz konusu çocukların sağlık raporu veya dilekçe ile kayıtları ertelenememektedir.

MEB İLKOKUL 1. SINIF KAYIT YAŞINI HESAPLAMA SAYFASI

ilkokul-cocuklarina-maske-zorunlu-degil-tartisma-buyuyor-1614409125.jpg

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2021-2022?

2021-2022 eğitim öğretim yılı 13 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak. Ülkemizde yaşanan salgın nedeniyle okullar bir önceki eğitim öğretim yılında uzaktan eğitim şeklinde devam etmişti. Fakat bu dönem okulların yüz yüze eğitimle açılacağı tahmin ediliyor.

İLKOKUL 1. SINIF KAYIT NASIL YAPILIR?

İlkokul 1. sınıf kayıtları e-Okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştiriliyor. 1. sınıf kaydı yapılacak öğrenci bilgileri MERNİS sistemi üzerinden e-Okul sistemine iletiliyor. Öğrencilerin sistem üzerinden adreslerine en yakın okullara kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak yapılır. Temmuz ayı itibarıyla öğrencilerin TC kimlik bilgileri ile e okul üzerinden hangi okula kaydolduğu veliler tarafından ulaşılabilir. Öğrencinin kaydının çıktığı okula eylül ayına kadar gidilerek kesin kaydı tamamlanması gerekir.

izmir-de-ilkokul-ogrencileri-yuz-yuze-egitimin.jpg

1. SINIF KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

İlkokul 1. sınıf kayıtları e-Okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Fakat kesin kayıt için okula gittiğinizde okul müdürlüğünden şu belgeler istenebilir:

* Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi
* Nüfus Kayıt Örneği
* İkametgah Belgesi (İstenmeyebilir)
* Fotoğraf
* Fotokopi Kağıdı
* Okul Aile Birliğine Bağış (Zorunlu Değil)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN