Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Ozancık köyünde yaşayan Mehmet Köse'nin hikayesi, evlatlarına olan sitemini ibadete dönüştürdü. Eşini 16 yıl önce kaybeden ve 4 yıldır evinde tek başına yaşayan Köse, farklı şehirlerde kendi hayatlarını kuran 7 çocuğuna "yanıma dönün" çağrısı yaptı. Bu isteği gerçekleşmeyince, onlara miras bırakacağı mal varlığını hayır için kullanmaya karar verdi.
Çocuklarının tüm itirazlarına rağmen kararından vazgeçmeyen Köse, kendi emeğiyle edindiği yaklaşık 200 dönümlük arazisinin 170 dönümünü sattı. Elde ettiği 5 milyon liralık gelirin tamamını, köyüne modern bir cami inşa etmek için harcadı.

"BEN ÖLMEDEN ÖNCE SATTIM, HAYRIMI YAPTIM"
Hayatını inşaatlarda çalışarak, tarım ve hayvancılıkla uğraşarak kazandığını belirten Mehmet Köse, yalnız kalmanın zorluğunu dile getirdi. Çocuklarına yaptığı çağrıların karşılıksız kaldığını anlatan Köse, süreci şu sözlerle özetledi:
"Yaklaşık 4 yıldır tek başıma yaşıyorum. Çocuklarım yanımdan gitti. Hepsinin bir işi var. Ben yalnız kaldım. Çocuklarıma 'yanımdan gitmeyin' diye çok söyledim ama kimse beni dinlemedi. 'Gelin yanımda durun, malım sizin' dedim kimse gelmedi. Ben öldükten sonra çocuklarım arsaları satacaktı, sağlığımda ben sattım. Sattığım arsaları hep kendim almıştım, bana miras kalmamıştı. Arsaların neredeyse hepsini cami inşaatı için sattım."
Batı Trakya Türkleri'nden Yunanistan'a çağrı: Kültür planlarında Türk kimliğimiz dikkate alınsın

Torunlarına dahi "yanımda kalın, size ev vereyim" teklifinde bulunduğunu ancak kimsenin kabul etmediğini belirten Köse, çocuklarının satışa karşı çıkmasını ise dinlemediğini söyledi. Kararlılığını, "Ben ölünce satıp malı çocuklarım yiyecekti, ben de ölmeden önce sattım hayrımı yaptım. Bir de çeşme yaptıracağım inşallah" diyerek ifade etti.
"EKSİKLER İÇİN 3 MİLYON LİRA DAHA HARCAYACAĞIM"
Cami yaptırmak için arazilerini satışa çıkardığında tarlalarının beklenmedik şekilde değerlendiğini ve bu duruma kendisinin bile şaşırdığını belirten Köse, hayır işinin henüz bitmediğini söyledi. Cami, lojman ve şadırvan için şu ana kadar 5 milyon liradan fazla harcama yaptığını dile getiren Köse, gelecek planlarını şöyle anlattı:
"Caminin avlusuna taş döşeteceğim, ısıtması, minaresi ve elektrik işleri var. 30 dönüm tarlamı da bu eksikler için satacağım. Eksikler için hesaplamalarıma göre 3 milyon lira daha harcayacağım."

