Commerzbank yeni seviyeyi açıkladı altın sahipleri bayram etti! Tarihi duyan da altın almaya koştu

Commerzbank yeni seviyeyi açıkladı altın sahipleri bayram etti! Tarihi duyan da altın almaya koştu

Dünya finans piyasaları, altın fiyatlarında yaşanan hareketlilikle bir kez daha hareketleniyor. Yatırımcıların en çok merak ettiği konu olan "Altın düşer mi, yükselir mi?" sorusuna Alman Commerzbank'tan yanıt geldi...

Commerzbank'ın yıl sonu altın tahminini açıklaması, finans dünyasında dikkatlerin çevrilmesine neden oldu. Bankanın tahminine göre, yıl sonunda ons altın fiyatı 2000 doların üzerine çıkacak. Altın fiyatları konusundaki tahminler, yatırımcıların geleceğe dönük portföy stratejilerini oluştururken başvurduğu kritik bilgiler arasında yer alıyor.

ALTIN: GÜVENLİ LİMANIN ADI

Altın, tarihsel süreç içinde yatırımcılar için "güvenli liman" olma özelliğini sürdürüyor. Çeyrek altın ve ons altın fiyatlarının günlük değişimleri, finansal takipler için kritik veriler arasında. Şu an itibarıyla çeyrek altının satış fiyatı 2.797 lira, ons altın ise 1.940 dolar seviyesinde.

2-009.jpg

BORSA İSTANBUL'DA ALTIN FİYATLARI

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) altın hareketliliği gözlerden kaçmadı. Standart altının kilogram fiyatı 1 milyon 705 bin liraya ulaştı. Piyasada gün içerisinde 1 milyon 666 bin lira ile 1 milyon 705 bin lira arasında değişim gösteren altın fiyatı, günü yüzde 1,50'lik artışla kapattı.

KMKTP'deki işlem hacmi verileri de dikkat çekiyor. Altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 1 milyar 96 milyon 319 bin 745,01 lira olarak kaydedilirken, işlem miktarı 653,71 kilograma ulaştı. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi de 1 milyar 105 milyon 115 bin 565,45 lira oldu.

Bu tahminler ve veriler ışığında altın yatırımcıları, yeni stratejilerini belirlemeye başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN