Çorlu Tren Katliamı davası yine ertelendi

Çorlu Tren Katliamı'nda 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz, davanın bugün görülen 16’ıncı duruşması öncesi "Davada sona yaklaşılıyor, etkin bir yargılama yok. Genel müdürlük üzerindeki takipsizlik kararı kaldırılmıyor. Etkin bir yargılama için bu takipsizlik kararının kaldırılmasını istiyoruz" dedi. Bugünkü duruşma da ertelenerek, 23 Kasım'a alındı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu Tren Katliamı davasının 16’ıncı duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Dava yine ertelenerek, bir sonraki duruşma tarihi 23 Kasım olarak belirlendi. Mahkeme heyeti, yeniden bilirkişi ve keşif taleplerini reddetti.

Bir önceki duruşmada, daha önce oluşturulan bilirkişi heyetinin ek raporu okunmuş, raporda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) üst düzey yetkililerinin olaydaki kusurlarının altı çizilmişti.

1-011.jpgMısra Öz ve oğlu Oğuz Arda Sel

'TAKİPSİZLİK KARARI KALDIRILMALI'

Kazada hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, sürece ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. Öz, “14’üncü duruşma adli tatilin başladığı gündü. Şimdi de adli tatilin bitiş gününde duruşma görülecek. Tatil aralığında dosyada yeni bir işlem yapılmadı. Davada sona yaklaşıldığını görüyoruz ancak etkin bir yargılanma yapılmadı. Sanıkların çoğunun ifadesi ve ek bilirkişi raporu genel müdürlüğe işaret ediyor. Ancak genel müdürlük üzerindeki takipsizlik kararı kaldırılmıyor. Etkin bir yargılama için bu takipsizlik kararının kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

AİLELER DURUŞMA ÖNCESİ YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Tren katliamına ilişkin yargılamanın 16’ıncı duruşması, bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşma öncesinde aileler, Çorlu Santral önünde bir araya gelerek duruşmanın yapılacağı Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne kadar yürüyüş yaptı.

Aileler, yürüyüş sırasında, katliamda yaşamını yitirenlerin resimlerinin yer aldığı “Adalet istiyoruz” yazılı pankartla “Hak, hukuk, adalet; kaza değil, cinayet”, “Çorlu’nun hesabı sorulacak” ve “Gün gelecek, devran dönecek. Katiller halka hesap verecek” sloganları attı. CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar ile CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Candan Yüceer’in de katıldığı yürüyüşün ardından duruşmanın yapılacağı yere ulaşan aileler, katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerini okuyarak hep bir ağızdan “Burada” ve “Adalet istiyoruz” dedi.

1kapak.jpg

'BU YOLDA BİR USULSÜZLÜK VAR'

Oğuz Arda Sel'in dedesi Mehmet Öz de şöyle konuştu:

“Geçen mahkemede Mümin Karasu'nun söylemiş olduğu bir söz var; bu tren yolu atık malzeme ile yapılmıştır. Bunun üzerine savcılık makamı hiç gitmiyor. Bizim talebimiz bu tren yolunun yapılış şekli nedir, ne değildir, bunun üzerine gidilmesi ve savcılık makamının üst makamlara taleplerimiz doğrultusunda ret kararı vermemesi. Bu yolda bir usulsüzlük var bu usulsüzlüğün ortaya çıkmasını istiyoruz.”

'BENİM OĞLUMLA TORUNUMU NE YAPTINIZ?'

Tren faciasında oğlu Hakan Sel ile torunu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Necmettin Sel de şunları dile getirdi:

“Tek kelimeyle ceza alsınlar talebindeyim. Üst düzeydeki genel müdürün, o dönemin bakanının adaletin önüne çıkmasını talep ediyorum. Mümin Karasu'nun alt düzeyi işaret etmesiyle olmaz. Mümin Karasu yanındaki genel müdürü vermiyor, alt düzeydeki adamı veriyor. Genel müdür emir vermeden alttaki adam görev yapabilir mi, mümkün mü yani? Lütfen genel müdürün, bakanın adalet önüne çıkmasını ve onların yakasına yapışmak istiyorum. Benim oğlumla torunumu ne yaptınız? onun hesabını versinler bana, ondan sonra ben de rahat uyuyayım. Onların çocukları öyle olsaydı bu adalet bu kadar uzun sürer miydi?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN