Cuma hutbesinde silahlanma çağrısında bulunmuştu: Diyanet soruşturma başlattı

İstanbul Sultangazi’de Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu, geçtiğimiz Cuma günü verdiği hutbede “28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu” sözleri gündeme oturmuştu. Diyanet, açıklamada bulunarak olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Türkiye, seçim süreçlerinde yaşanan istenmeyen olaylara sahne olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir cami imamının verdiği hutbe gündeme geldi. İmamın silahlanma çağrısı yaptığı görüntüler büyük tepki topladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

'BENİM İKİ TANE SİLAHIM AĞZINA KADAR DOLU'

İstanbul Sultangazi’de Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu, geçtiğimiz Cuma günü verdiği hutbede “28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor, Ermeni döllerinden ne çekiyor” dedi.

DİYANET, SORUŞTURMA BAŞLATTI

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği imzasıyla yapılan kısa açıklamada, “Bazı medya mecralarında yer alan, İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır” dendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN