Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'de konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'de konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek ikinci tur seçim çalışmalarına devam ediyor. Erdoğan, İstanbul'un Esenler ilçesindeki programında konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye daha önce göremediği yerlere bizimle geldi. Milletimiz ülke tarihinin en büyük yatırım hamlesiyle son 21 yılda tanıştı. Demokrasimiz en güçlü konumuna bu dönemde çıktı" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. Erdoğan, bugün İstanbul'un Esenler ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Biz Esenler'i çok seviyoruz. Bu muhteşem kalabalığın toplandığı meydan sevilmez mi? Alanda resmi rakam 90 bin, yollarda 50 bin. Pazar günü Esenler sandıkları patlatarak sesini duyuracak. Pazar günü Esenler bir başka ses verecek. Sizleri en kalbi duyugularımla selamlıyorum. Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm Esenler'i selamlıyorum. Bugün bu meydanda muhabbet var, samimiyet var. Bugün bu meydanda dayanışma var, gönülden gönüle bir yol var.

MİLLETİN İRADESİNİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Yüzde 87'nin üzerinde bir katılımla dünyaya demokrasi dersi verdik. Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini gerçekleştirdik. Milletin iradesinin başımızın üstünde yeri vardır. İlk turda rakiplerimize hatrı sayılır bir fark attık. Parlamentoya sırtını dayamadıktan sonra Bay Bay Kemal'in yapabileceği bir şey var mı? Çoğunluk bizde. Sen nasıl kanun çıkaracaksın. İnsanımız 'İstikrar sürsür Türkiye büyüsün' diyor.

Devlet organları arasındaki çekişmelerin bedelini çok ağır ödedik. Ömrü 2-3 ayı bulan koalisyon hükümetleri gördük. Siyasi istikrarsızlık Türkiye'ye altın yıllarını kaybettirdi.

TÜRKİYE GÖREMEDİĞİ YERLERE GELDİ

Türkiye daha önce göremediği yerlere bizimle geldi. Milletimiz ülke tarihinin en büyük yatırım hamlesiyle son 21 yılda tanıştı. Demokrasimiz en güçlü konumuna bu dönemde çıktı. Terör örgütleriyle en başarılı mücadele bu dönemde verildi. Küresel siyasette ülkemizin ağırlığı bu dönemde arttı. Hak ve özgürlükler adına en ileri reformlar bu dönemde yapıldı. Bölgeler arası gelişmişlik farkları bu dönemde giderildi.

Milletimiz istikrar için tercihini bizden yana kullandı. 28 Mayıs'ta 14 Mayıs'ta yarım kalan işimizi çok daha güçlü şekilde tamamlayacağız. Bir çift başlılık oluşmasına izin verebilir miyiz?

Toplam oyu yüzde biri bulmayan 3-4 partiye 40 vekillik verdiler. Pazartesi günü ortalık savaş alanına dönecek. Niye? Senin bu kadar vekilin varken nasıl oldu da partilere verdin. Bunun hesabını soracaklar. Güya hesap uzmanısın. Bunlar hapisteki canileri dışarı salma sözü verdiler.

TERÖRİSTLERLE BERABER OLANA EYVALLAH ETMEZ

Benim milletim teröristlerle beraber olana eyvallah etmez. Bay Bay Kemal talimatı Kandil'den alıyor. Benim milletimin aklıyla alay edilmeyeceğini bunlara tekrar hatırlatacağız.

Sizlerden aldığımız cesaretle ülkemize aşkla hizmet ediyoruz.

İstanbul'da sel var, Başkan Bodrum'da . Dün de bir pazarcıyla kavga ediyor. Zabıtalarla tutup karakola götürüyor. Böyle bir idarecilik olmaz. Böyle bir belediye başkanlığı olmaz. Bıraktı belediyeyi gitti Van'da siyaset yapıyor. Orada da PKK'nın işaretini yapıyor. Pazar günün bunlara gerek dersi vermemiz lazım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN