Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakacağı tarihi ilk kez açıkladı: Herkesi şaşırtan açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakacağı tarihi ilk kez açıkladı: Herkesi şaşırtan açıklama!

Samsun'da gerçekleşen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Altılı Masa'yı hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum" sözleriyle Altılı Masa'yı hedef alırken siyaseti bırakacağı tarihi de ilk kez açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katılarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaseti bırakacağı tarihi ilk kez açıkladı.

"BİZ DÜNYA İLE BERABERİZ, İTHAL ÜRÜNLERLE DEĞİL"

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yarın bir görüşme gerçekleştireceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Biz dünya ile beraberiz, ithal ürünlerle değil" dedi.

erdogan-samsun-konusmasi-7.jpg

"SAMSUN, İSTİKBAL VE İSTİKLALİMİZİN ADIMININ ATILDIĞI YER"

Eylül ayından bu yana Samsun'a ilk kez geldiğini açıklayan Erdoğan, "Gençler ben de sizin yanınızdayım. En son eylül ayında Teknofest için geldiğimiz Samsun'a birkaç ay ayrılığa rağmen hasret kaldık. Şu ihtişama bak. Resmi rakam 100 bini yakaladı. Havalimanından bu yana cadde boyu Samsunlu kardeşlerimizle el ele gönül gönüleydik. Samsun bir başka coşkuluydu. 799 derslik, 9 atölye, 400 kişilik pansiyondan oluşan 66 ayrı projeyi bugün resmen hizmete açıyoruz. 213 milyon liralık yatırımların resmi açılışını bugün yapıyoruz. Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere 60 milyon liralık projenin açılışını bugün yapıyoruz.

Bugün toplam yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon lirayı geçen 244 ayrı projenin resmi açılışını yaparak Samsun'un büyümesi yolunda yeni bir adımı daha atıyoruz. Burası Samsun, istikbal ve istiklalimizin adımının atıldığı yer. Elbette Samsun'a yaptığımız yatırımlar bunlardan ibaret değil. Samsun'un evladı Orhan Gencebay, o da bugün bizimle olacaktı, rahatsızlığı sebebiyle gelemedi. Mevsim bahar olunca, aşk gönüle doyunca, sevenler kavuşunca yaşam ne güzel..." şeklinde konuştu.

erdogan-samsun-konusmasi-5.jpg​​​​​​​

"ALTILI MASA'YI HEP BİRLİKTE ÇÖKERTECEĞİNİZE İNANIYORUM"

Altılı Masa'yı hedef alan Erdoğan "'Altılı Masa'yı hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum. Her acının bize hem insani, hem ekonomik maliyeti oldu. Kalkınma yarışına başladığımız kimi ülkeler alıp başını giderken biz geri kalmışlığa mahkum edildik. Bu faturaların ağır yükü altında beli bükülmüş Türkiye vardı.

Bir yandan tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini başlatırken üzerimize oynan senaryoları birer birer yırtıp çöpe attık. 81 vilayet ve 85 milyon vatandaşla her alanda dünyanın birinci ligine çıkaracak eser ve hizmetlere kavuşturduk. Asırlık sorunları çözmekle kalmadık. Gelişmiş ülkelerin gıptayla baktığı hizmet altyapısı kurduk." dedi.

​​​​​​​erdogan-samsun-konusmasi-9.jpg​​​​​​​

SİYASETİ BIRAKACAĞI TARİHİ İLK KEZ AÇIKLADI

Siyaseti bırakacağı tarihi de ilk kez açıklayan Erdoğan'ın "2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasına başlayıp, bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz" ifadeleri dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN