Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni bugün: Gözler açıklanacak bakanlar listesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni bugün: Gözler açıklanacak bakanlar listesinde

28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi'nin resmi sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan üçüncü defa cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan, bugün Meclis'te gerçekleştireceği yemin töreniyle görevine başlamış olacak. Öte yandan gözler, akşam saatlerinde açıklanacak bakanlar listesine çevrildi.

28. Dönem Milletvekillerinin yeminlerini ederek göreve başlamalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün saat 15.00'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin edecek. 2023 seçim sonuçlarının belli olması ile birlikte Erdoğan önce geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli’nin elinden mazbatasını alacak sonra da Meclis’te yemin edecek.

Erdoğan, saat 14.00'te TBMM'de yemin edecek ve görevine başlayacak. Törenin ardından saat 15.00'te Anıtkabir'i ziyaret edecek Erdoğan, 17.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Göreve Başlama Töreni"ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni için Meclis yabancı lideri de ağırlayacak. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in yanı sıra 20 dünya lideri de yemin törenini izlemek için Meclis’te hazır bulunacak.

ANITKABİR'İ ZİYARET EDECEK

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı yeminini ettikten sonra Anıtkabir’e gidecek. Sonra da atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidecek. Göreve başlama töreni de burada gerçekleştirilecek.

Erdoğan daha sonra yabancı konukları onuruna saat 19.00'da Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Yemek sonrası Erdoğan'ın yeni bakanlar listesini açıklaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN