Dar gelirli ailelere Şubat sürprizi! TC kimlik numaranızla başvurun, anında hesaba yatıyor

Dar gelirli ailelere Şubat sürprizi! TC kimlik numaranızla başvurun, anında hesaba yatıyor

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için devletin sağladığı sosyal yardım programları kapsamında düşük gelirli ailelere yönelik finansal destekler devam ediyor.

Bu desteklerden biri olan evde bakım yardımı, her ay belirli şartları karşılayan vatandaşlara sağlanmakta. Özellikle engelli bireylerin bakımını üstlenen ailelere yönelik bu yardım, normalde aylık 5.097 Türk Lirası olarak hesaplara aktarılırken, Şubat ayı itibarıyla bu miktar artırılmış olup, alıcıların hesaplarına 7.608 Türk Lirası yatırılacak.

Evde yaşlı, engelli veya bakıma ihtiyaç duyan bireylere bakım sağlayan vatandaşlar için devlet tarafından maaş ödemesi yapılmacak. e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen başvuruların onaylanmasının ardından, her ayın 15’i ile ay sonu arasında ödemeler gerçekleşecek. Bakan Göktaş’ın yapmış olduğu açıklamaya göre, bu ödemelerin dağıtımına başlandı. Ayrıca, Şubat ayında yapılan maaş zammıyla birlikte, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak tutar artış gösterdi.

img-1923-001.jpeg

Göktaş, engelli vatandaşların aileleriyle birlikte yaşamlarını sürdürebilmeleri ve aile birliğini güçlendirmek adına evde bakım hizmetlerinin önemini vurguladı. Evde Bakım Yardımı’nın, engelli bireylerin aileleriyle bir arada kalmasına ve toplumdan izole olmadan yaşamalarına olanak tanıdığını söyledi.

Yeni düzenlemeler ışığında, Ocak ayında memur maaş katsayısındaki güncelleme ile Evde Bakım Yardımı ödemelerinde artış yapılmış ve bu artış Şubat ayında hak sahiplerinin banka hesaplarına yansıtılacaktır. Bu ay içinde ödenecek olan zamlı maaş miktarı 7.608 Türk Lirası olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN